Ett journalistiskt bottennapp av Aftonbladet!

2009-09-29
Aftonbladets Lena Askling har skrivit
den mest fördomsfulla och lögnaktiga artikeln jag läst på mycket mycket länge. Yrsa Stenius grepp om Aftonbladet måste ha stärkts efter att de sparkade Sahlin-kritikern Lotta Gröning. Lögnerna och fördomarna duggar iallafall allt tätare nu - och i allt rappare takt i och med att Mona Sahlins trovärdighet och förtroende slår nya bottenrekord.AFTONBLADET: "Folk är oroliga och förbannade på ­regeringen som lovade jobb, jobb, jobb i valet 2006."

Svenska folket ger regeringen Reinfeldt massivt förtroende att lotsa Sverige genom denna extrema globala ekonomiska kris - samtidigt som de rödgröna sitter och klagar på att det skvimpar i deras drinkar.

Och det är ganska osmakligt att du helt raderat de 200,000 människorna som hann gå från det rödgröna utanförskapet innan den globala krisen slog till, Lena Askling!

AFTONBLADET: "De ska ta hand om 54 000 personer som vid årsskiftet kastas ut från sjukförsäkringen."

De 54000 som når en "deadline" vid årsskiftet kommer inte att lämnas vind för våg! De som är allvarligt sjuka kommer att få förlängd sjukpenning. De som bedöms ha arbetsförmåga kommer att hänvisas till arbetsförmedlingen! Därför har de fått en rejäl förstärkning i höstbudgeten.

De som hänvisas till AF har alltså bedömts kunna jobba av legitimerade läkare och coachningen kommer bara vara en liten del i deras väg tillbaka till arbetslivet och livet som friska människor. Och många av dem som sjukskrevs under de rödgrönas sista år vid makten var friska redan då!

Expressen skrev nyligen dessa mycket minnesvärda rader i en ledare:

"Få förnekar att sjukskrivningsepidemin har varit en katastrof - samhällsekonomiskt och, framför allt, mänskligt - men när regeringen försöker rå på problemet framställs det som något slags sadism.

I själva verket ligger det vid sidan av krass samhällsekonomi ett mått av empati bakom idén med rehabiliteringskedjan. Den bygger på viktiga lärdomar från 90-talet. Att samhället aktivt tar ansvar för människor i stället för att de göms eller glöms. Att man inte räknar bort någon för evigt bara för att hon har haft det svårt ett tag.

En viktig del handlar om att förbättra den tidigare så bristfälliga rehabiliteringen. En annan om de kontrollstationer där man successivt mäter människors arbetsförmåga. Klarar man inte av sitt gamla jobb finns det kanske ett annat som kan fungera."
Tänkvärda ord! Inte sant, Lena Askling?

AFTONBLADET: "Risken att miljoner skattekronor går till flumverksamhet och geschäft är uppenbar."

Risken att folk får framtidshopp och det jobb som de länge drömt om blir överhängande och uppenbar! Allt medan sossevänstern står och klapprar med knäskålarna som kastanjetter - i ren skräck över att detta ska bli ett framgångsrikt projekt.

AFTONBLADET: "För det krävs kvalificerade yrkesinriktade kurser, yrkespraktik, lärlings- och traineejobb."

Så bra att regeringspartierna satsar 4,5 miljarder kronor på fler utbildningsplatser med 23 000 under 2010 och 2011 och 3,9 miljarder kronor på 54 000 platser i arbetsmarknadspolitiska åtgärder då, Lena Askling!

Din research till din artikel är helt obefintlig!

AFTONBLADET: "Att bekämpa dagens dramatiskt höga arbetslöshet kräver en samhällelig mobilisering som den borgerliga alliansen med sin klasspolitik aldrig kan åstadkomma."

Arbetslösheten var 0,5% högre 2006 än vad den är idag, enligt Ekonomifaktas statistik! Du borde åka till Perssons gods och ta jobb som dyngspridare, Lena Askling! Det är ju ren skit du sprider!

Att låginkomsttagare och de fattigaste pensionärerna får störst skattesänkningar, att de som har det sämst får mest är en helt felaktig "klasspolitik", enligt det socialdemokratiska Aftonbladet och Lena Askling är föga förvånade. Det Socialdemokratiska partiet har sedan 2005 varit miljardärernas bästa vänner då de lånade pengar och ökade på statsskulden dramatiskt för att kunna ta bort förmögenhetsskatten för Sveriges miljardärer.

AFTONBLADET: "Den kompetensen och erfarenheten finns inte hos ­regeringens 2  000 nya coacher."

Hur vet du det, Lena Askling!? Har du varit med och anställa jobbcoacherna?

Vad gör de där mysiga fackordföranden, ombudsmännen, studieledarna och förtroendevalda som pysslade med sina medlemmar idag, Lena!? Inte "coachar" de folk tillbaka till jobb iallafall.

Är det inte ännu ett rödgrönt misslyckande som du av misstag blottlade, Lena?

AFTONBLADET: "Nu är ungdomsarbetslösheten ännu högre, nästan 30 procent­ – men närings­ministern ­tiger. Är inte det en skam och ett svek mot en hel ungdomsgeneration, Maud Olofsson? "

Ungdomsarbetslösheten ligger idag på 21,6% i augusti 2009, enligt Ekonomifaktas statistik. Ungdomsarbetslösheten är alltså endast 0,1% högre idag (under den än värsta globala ekonomiska krisen på 80 år) än 2006 efter 12 år av rödgrönt styre i global högkonjunktur och med världens högsta skatter!

Har du någonsin med en enda tanke vidrört vid det totala misslyckandet som de rödgröna stod för, Lena Askling. Har du vågat dig på att försöka greppa det totala fiasko som de rödgröna regisserade?

Var stod du t.ex. 2005 då ungdomsarbetslösheten var 0,1% högre än den är idag, Lena Askling!? Och var stod du när ungdomsarbetslösheten steg från 11,9% till 21,5% mellan 2002-2006 - under en av de längsta globala högkonjunkturerna vi haft!? Och var står du nu när de rödgröna pajaserna står och tjattrar om att de ska använda samma medicin som ledde ner oss i fördärvet och gjorde oss sjuka! Jo, du står och försvarar samma politik som förstörde Sverige!

Att en vuxen kvinna som du kan tillåta ett sådan totalt självbedrägeri är fruktansvärt att se! Du om någon skulle behöva gå till en coach, Lena Askling!

Och det är väl just därför du skrev din artikel? Det är ett rop på hjälp! Du gör det motvilligt men återvänder ständigt och tror på socialdemokratins lögner - som en bedragen kvinna - gift med en hustrumisshandlare. Det är verkligen fruktansvärt att se!


politik, mona sahlin, moderaterna, val 2010, regeringen, skatter, vänsterpartiet, stockholm, alliansen, centerpartiet, miljöpartiet, fredrik reinfeldt, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna, kristdemokraterna, twingly


Bookmark and Share

0 kommentarer:

Skicka en kommentar