Kent Persson: "Pinsamt dålig journalistik"

2009-10-01Pinsamt. Pinsamt dålig journalistik. Att blåsa politiker för att få till ett scoop känns faktiskt inte som en särskilt bra journalistik. Debatten tycker jag nu måste föras kring vilket demokratiskt ansvar media har. Denna typ av mediadrev gynnar ingen vill jag hävda. Visst, Aftonbladet och Robert Aschberg fick säkert sälja en del lösnummer idag och visst är det säkert en och annan som jublar. Ett jubel som dock bara är kortsiktigt.

Politiken kritiseras för att ha för lite kontakt med den så kallade verkligheten. Jag kan dela den kritiken. Vi politiker fastnar alltför mycket och alltför länge i sammanträden och möten. Mer tid borde läggas på att träffa människor och företrädare för organisationer, företag och offentlig anställda. Bara för att ge några exempel.

Jag vill att politiken ska vara öppen, vi ska vara lätta att nå, vi ska vara lätta att få samtala med. Medias roll i detta spelar roll. Om media driver in politiken i stängda rum för att risken att bli lurad är så stor att man hellre avstår utåtriktade möten, ja då är demokratin illa ute.

Enskilda politiker måste däremot se till att de möten och inbjudningar man tackar ja till är seriösa och att man inte blir utnyttjad eller mutad. Det är viktigt att granskningen av politiker fortsätter och att just mutor granskas. Det ska dock ske på ett seriöst sätt. Det var inte dagens ”scoop” i Aftonbladet.

Så när Aftonbladet nu skålar i Champagne för att ha lyckats lurat några riksdagsledamöter så har demokratin förlorat, igen.

Inlägget skrivet av Kent Persson (m).

1

politik, mona sahlin, moderaterna, val 2010, regeringen, skatter, vänsterpartiet, stockholm, alliansen, centerpartiet, miljöpartiet, fredrik reinfeldt, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna, kristdemokraterna, twingly


Bookmark and Share

1 kommentarer:

Visst är det pinsamt dålig journalistik. Bottennappen löser av varandra på Aftonbladet!

http://alltomalliansen.blogspot.com/2009/09/ett-journalistisk-bottennapp-av.html

Aftonbladet har sjunkit sedan man sparkade Sahlin-kritikern Lotta Gröning. Yrsa Stenius har nu grabbat tag i murvlarna på AB runt strupen och styr dem dit hon vill.

Med Aftonbladets ologiska logik så är det en muta om en politiker får en inbjudan till Nobelfesten och går dit!

Korkat, Aftonbladet! Korkat, Aschberg!

Skicka en kommentar