Fack tvingas betala skadestånd!

2009-12-02

I avdelningen Härligt! Äntligen! Underbart! Så tvingas nu Byggnads och Elektrikerna betala 2,5 miljoner i skadestånd och rättegångskostnader kronor till lettiska Laval, enligt Arbetsdomstolens dom.

Dotterbolaget till det lettiska företaget Laval blev i november 2004 utsatt för en facklig blockad vid ett skolbygge i Vaxholm sedan förhandlingarna om kollektivavtal med fackförbundet Byggnads misslyckats. Företaget tvingades så småningom ge upp bygget och kontraktet med kommunen revs. Bolaget försattes senare i konkurs.

Läs mer här!

2 kommentarer:

Dan sa...

På vilket sätt är det bra att svenska företag kommer att konkurreras ut av utländska företag som betalar lägre löner och använder sämre villkor. I Sverige bör vi inte konkurrera med löner, utan med kunskap.
Dan Lundqvist Dahlin
Byggnads

Det är ett mycket bra beslut mot den fackliga och socialistiska protektionismen och för den fria rörligheten och småföretagen. Du vet de som socialdemokrater och kommunister numera börjat värna om - på pappret.

Det är också en viktig markering att facken inte kan hålla på hur som helst i sin envetna strävan att ha monopol på lönesättningen och att tvinga på alla det "frivilliga kollektivavtalet".

Skicka en kommentar