Alliansen städar upp i sjukskrivningsträsket!

2009-12-09Folk har det bättre ställt än någonsin tidigare. Det slås rekord i julhandeln - mitt i den värsta globala ekonomiska krisen sedan 1930-talet. Alliansregeringens ansvarsfulla politik har gjort detta möjligt. Så visst har vi råd att ta hand om våra sjuka trots att den globala konjunkturen gör allt för att vi inte ska kunna det! Men det är inte pengar som förändringarna i sjukskrivningsreglerna handlar om. Det handlar om att ge de sjuka det de helst av allt vill ha.

Förändringen av regelsystemet handlar om att ge människor bättre rehabilitering. Nästa år kommer 50,000 människor att få möjlighet till rehabilitering! De ska få den vård de behöver - den vård som de sjuka under socialdemokraternas tid vid makten aldrig fick. Man ger de sjuka vad de helst av allt vill ha! Ett friskare och mer meningsfullt liv! Det vill säga den raka motsatsen till den förra rödgröna regeringens politik där man sparkade ut 140 människor om dagen ut i förtidspension, utanförskap och misär.

Det är samma politiker som nu kallar förändringarna för cyniska och som är ansvariga för sjukförsäkringarnas sjukdomstillstånd!

Det har heller aldrig någonsin varit alliansregeringens avsikt att skapa ett regelverk som gör att människor som inte kan jobba eller som är svårt sjuka ska tvingas ut att söka jobb eller arbeta. Vad som händer är att regeringen ser till att de med arbetsförmåga kommer ut i arbete igen. De som är för sjuka ska inte tvingas till varken att söka jobb eller jobba. De som behöver ska få rehabilitering och vård.

Om regeringen ska kunna värna om de som är sjuka och de som har möjlighet att bli friska så krävs det ändringar i reglerna - inte en återgång till den politik som skapade sjukdomstillståndet.

Så visst är det klart som korvspad att toppstyrda rödgröna bloggare, ledarredaktioner, LO-ekonomer och debattörer skriver spaltkilometer om de nya dåliga sjukförsäkringsreglerna - och om hur dåliga regeringen är. Nu när det även i verkligheten - och inte bara i fantasin på valfläskande sossar - "går så bra för Sverige".

Regeringen städar nu upp efter de rödgrönas sjukskrivningshysteri 2002-2006 då de rödgröna kastade ut 140 personer om dagen i sjukskrivningsträsket i ett kortsiktigt desperat försök att frisera arbetslöshetssiffrorna och att hålla sig kvar vid makten.

Man kan tro om man läser röda bloggare att det bara är den "onda borgarregeringen" som vill ha förändring i sjukskrivningsreglerna och att det är socialdemokrater och kommunister som värnar om de sjuka - men så är det ju naturligtvis inte. Alla förändringar i sjukskrivningsreglerna grundar sig helt i den Socialdemokratiska utredningen "Mer försäkring och mera arbete" av Anna Heborg (s). En utredning som tillsattes av den förra rödgröna samarbetsregeringen för att t.o.m. de till slut insåg att deras vanskötsel ledde till gigantiska samhällsproblem.

Nu vägrar de naturligtvis att ta ansvar för vad de ställt till med och de förändringar som de själva förstod att de behövdes. Det är ju snart val. Då brukar rödgröna ta avstånd från allt ansvar. De pekar hellre finger och ikläder sig rollen som livegna offer - drabbade av cynism och ondska.

Det är negative campaigning på sandlådenivå som bedrivs av den före detta ordföranden i Barbieklubben.

Så det var definitivt inte bättre förr som strukturkonservativa socialister påstår. Det var sämre. Förr i tiden satt de som idag som sitter i opposition och klagar på alla förändringar som leder till något bättre - och polerade den dynghög som alliansregeringen nu städar bort.

Så alliansregeringens enda brott är att de vill hjälpa människor må bättre. De vill hjälpa folk bli friskare - istället för att ensamma vandra omkring i sin sjukdom. Att det skulle innebära att lämna alla sjuka vind för våg och bara försörja dem tills de dör hör inte hemma i det borgerliga Sverige. Alliansregeringen försöker hjälpa människor hjälpa sig själva!

Vad är det för cyniskt med det, Mona Sahlin och Veronica Palm?


INLÄGGET SKRIVET AV OLAH ÖRTENGREN


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Foto: SXC

1 kommentarer:

Kraxpelax sa...

den som sår vind må skörda storm

Skicka en kommentar