Det rödgröna hyckleriet

2009-11-21

Att de rödgröna är motsägelsefulla och paradoxala i stort sett allt de gör är ingen nyhet. De är helt opålitiliga från ord till handling. De praktiserar inte det de predikar - de hycklar och ljuger oss rakt i synen helt enkelt.

Exemplen är många. Här är några av de grövsta exemplen på hur teori och praktik är två motsatta poler i de rödgrönas värld.

  • Miljöpartiets sk. miljöpolitik som i teorin bara består av gröna naiva fantasier och i praktiken så har deras miljöpolitik orsakat att det idag varje dag släpps ut 82,000 ton av brunkol i vår natur eftersom de var drivande att stänga ner Barsebäck utan att ha någon plan för att ersätta elen som Barsebäck producerade.

  • Mona Sahlins Socialdemokrater i sin tur har sin sk. arbetarpolitik som i teorin säger att de tar från de rika och ger till de fattiga men i praktiken så blir det vi arbetare som tvingas stå för 99% av notan!

  • De svenska kommunisternas ikon och partiledaren för Vänsterpartiet - Lars Ohly - kallar sin politik "internationell rättvisepolitik" som i teorin säger att man står på de svagas sida men i praktiken så vill V både se till att afghanska flickor ska få syra i ögonen för att svenska soldater idag hjälper dem gå i skolan samt att de vill genomföra de mest brutala skattehöjningarna och lönesänkningarna för de svagaste i Sverige någonsin - bara för att kunna styra alla medborgare med socialistisk bidragspolitik.
Inom Vänsterpartiet har det nu även utbrutit ett "inbördeskrig" - sedan Vellingemoderaterna sade ja till flyktingbarn. I brist på att spotta på moderater så har de börjat spotta på varandra - bokstavligen:
"...kom hit om du vågar så ska jag spotta dig i ansiktet"
Så säger den ledande vänsterpartisten Annika Eliasson till Fredrik Jönsson - en medlem i Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund.

Läs artikeln om hur etablerade vänsterpartister agerar som dagisbarn.

Den senaste exemplet på det utstuderade hyckleriet är vänsterpartisten Sasa Sacipovic som i teorin kämpade för kvinnors rätt och mot våld mot kvinnor men i praktiken misshandlade han sin sambo. I rättssalen försvarade han sig med:
"Jag ser domen som ett rättsövergrepp. En man är alltid förövare och kvinnan alltid ett offer"
Sagt av en vänsterpartistisk "kvinnorättskämpe" och "feminist". Det dryper svart humor och paradoxer i Sacipovic's försvar! Men som sagt - detta är inga nyheter. Så här har det alltid varit i det rödgröna lägret.

INLÄGGET SKRIVET AV OLAH ÖRTENGREN


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

1 kommentarer:

Saga sa...

Tror snarare att allt det här "hyckleriet" handlar om individer i politiken inte hela partier och att detta förekommer i alla partier inte enbart på den rödgröna sidan. Det är människor det handlar om - vad annat gör vi än ljuger och begår misstag? Vi är hopplösa, bara dt att det märks tydligare när det gäller politiker för att det påverkar fler.

Skicka en kommentar