Ska du rösta på kommunisterna nu, Jan Guillou?

2009-11-22


Foto: Wikimedia Commons

Jan Guillou skriver i en krönika i Aftonbladet i dag att han vill se mer av Göran Perssons gamla socialdemokrati i Mona Sahlins "fegspel". Visst är det gulligt - och samtidigt skrämmande - när en fd. springpojke till KGB drömmer om exakt den socialdemokrati som raserade Sverige?


Och visst är det en ny Guillou som skriver denna krönika? En rödare Guillou - en uthängd kommunist, en avslöjad "KGB-agent", en röd drömmare - en man som är lika skakig på benen som en två timmar gammal älgkalv.

Det här är en Jan Guillou som känner sig sviken av socialdemokratin och som nu går helt i den röda propagandans koppel. Jan Guillou virar därför in ansiktet med en palestinasjal och drar fram en Kalashnikov som är laddad med lögner och fyrar av en salva mot den borgerliga regeringen och Mona Sahlin - bara för att försöka byta fokus i debatten.

Men hur mycket du än ljuger och förvränger - så är detta fakta, Jan Guillou:

  • Arbetslösheten är inte högre nu under en global kris än den var i juni 2005 efter flera globala högkonjunkturer och S-regeringar.

  • Den socialdemokratiska flumskolan är det ingen - som har barn i skolåldern - som saknar.

  • Våra banker har inte heller räddats av statliga bidrag och/eller skattepengar.

  • De arbetslösa förföljs inte - vi skattebetalare begär bara att jobbsökande ska just söka jobb för att de ska försörjas av oss som arbetar och betalar skatt.

  • Det är låginkomsttagarna som fått störst skattesänkningar - inte de rikaste.

  • Under 100 dagar får arbetslösa 50 kr mindre i a-kassa. För detta får de får ett utökat stöd och skräddarsydd hjälp att snabbt få ett nytt jobb.

  • Staten ska inte äga brunkolskraftverk i Tyskland som spyr ut 82,000 ton med brunkol i atmosfären varje dygn, Jan Guillou. Det kanske funkade i det kommunistiska sovjet och det rödgröna Sverige på 1900-talet - men inte i det borgerliga Sverige på 2000-talet.

Att Jan Guillou är duktig på att sprida skräckpropaganda och att hitta på historier vet vi alla - men att han nu börjat att förvränga och strunta i fakta helt hämningslöst i sina krönikor är något nytt. Det känns främmande att Jan Guillou på ålderns höst - bara för att hitta argument för en utdöd socialdemokrati - väljer att vända verkligheten och faktiska siffror ryggen.

Det som är mest motbjudande i Jan Guillous krönika är att han påstår att K:et i VPK även är helt utsuddat ideologiskt. När det i själva verket är så att Kommunismen inom Vänsterpartiet är lika stark i dag som under Lars Werners tid som partiledare. Jag påstår att detta är något som en blivande KGB-agent helt saknar omdöme kring och inte har trovärdighet att över huvud taget debattera.

Är detta ett sätt att urskulda en kommande röst på Vänsterpartiet Kommunisterna, Jan Guillou? Genom att ljuga för dig själv?

Jan Guillou skriver vidare i sin krönika väldigt drömmande om den socialdemokratiska skolan - exakt samma skola som gjort att 25% av eleverna fortfarande går ut skolan utan fullständiga betyg.

Den valfrihet som dagens skolelever har ser Jan Guillou som ett hot - inte som världens möjlighet för förortsgrabbar - i alla dessa sossegetton - att de nu kan de gå på friskolor, få bättre utbildning och bli det de drömmer om. Han ser inte att rika och fattiga går sida vid sida i friskolorna! Han ser det hellre som ett privat spektakel att lärare får en stärkt position, högre löner, bättre villkor och en bättre arbetsmiljö!

Jag tror inte att jag gillar den här nye Jan Guillou.

Jan Guillou skriver sedan drömmande om en socialdemokratisk "jobbpolitik" - exakt samma "jobbpolitik" som under flera högkonjunkturer mer än fördubblade ungdomsarbetslösheten - från 10,5% till 21,5% mellan 2000-2006. Samma socialdemokratiska politik som 2005 stoltserade med en arbetslöshet på 9,5% - och ett utanförskap på närmare 1,7 miljoner människor.

Jämför detta med dagens arbetslöshet på 8,1% mitt under den värsta globala krisen som existerat under Jan Guillous livstid! Jan Guillou har inte bara problem med faktainsamling utan har tydligen också stora problem med att se proportioner i verkligheten omkring sig.

Så kommer du rösta blankt eller inte alls - precis som vanligt, Jan Guillou? Eller kommer du nu symboliskt att rösta på din själsfrände Lars Ohly? Jag gissar på det sistnämnda.Och då behöver du knappast känna dig ensam!

Sovjet-agenten och landsförrädaren Stig Bergling röstar också på Vänsterpartiet, Jan Guillou!


INLÄGGET SKRIVET AV OLAH ÖRTENGREN


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Media: AB AB AB AB AB AB Exp Exp Exp SvD SvD SvD DN DN DN DN DN SvD Exp Exp ExpExp Exp Exp N24 SvD SvD Exp ab1234 ex12345 dn1234 svd1
AB Tags: , , , , , , ,

Andra intressanta bloggar om:
politik
, alliansen, samhälle, de rödgröna, twingly
Lyssna på humorprogrammet Public Service där Jan Guillous hyckleri tydliggörs på ett humoristiskt sätt

2 kommentarer:

Anonym sa...

Som numera "uthängd" som den person han verkligen är - kanske han kan ta ut de politiska svängarna ännu mer?
För en person som Guillou, dvs tämligen välbeställd, så spelar det politiska systemet ingen roll, det kan vara nästan vad som helst, inom vissa gränser.
Rika "överlever" alltid, om inte annat finns alltid möjligheten til emigration.
De (s)-rika med sina max 19700/mån får fundera över om de ens har råd att åka till London, eller Mallis..
T o m en sosse begriper att egna pengar ger frihet, därav hatet mot både rika, välbeställda och fritänkande själar..
//WR

Anonym sa...

..ska naturligtvis vara "fritt tänkande"!
"Fritänkare" är något helt annat!
//WR

Skicka en kommentar