Öppna frågor till Mona Sahlin - Del 1

2009-11-09
Mona Sahlin gillade att skriva en massa brev med en massa frågor till Fredrik Reinfeldt och kräva svar mitt under 2006 års valkampanj. Så nu gör väl vi det samma här på Allt om Alliansen och börjar med tre kluriga frågor till oppositionledaren.
Kom ihåg att det kommer ta ca 2 dagar innan vi börjar "kräva svar" av dig Mona - helt enligt din egen modell:


FRÅGA 1:
Vad är det som gör att ni rödgröna tror att en "återställare" till 2006 års politik ska kunna fungera i en global lågkonjunktur 2010 när vi vet att exakt samma politik skapade massarbetslöshet, masspassivisering och bidragsberoende i en global högkonjunktur?

MONA SAHLINS SVAR: ?


FRÅGA 2:
Många kunniga, intelligenta och smarta människor - från både det röda och blå blocket anser att Vänsterpartiet är minst lika odemokratiska som Sverigedemokraterna - bl.a. statsvetaren och journalisten Hans Bergström, säger att Vänsterpartiet inte är ett demokratiskt parti så länge de leds av personer med så tydliga kommunistiska värderingar som Lars Ohly.

Vad säger du till de som är oroliga över kombinationen Bodström/Ohly i en eventuell rödgrön regering?

MONA SAHLINS SVAR: ?


FRÅGA 3:
En person som du beundrar mycket är USA:s president Barack Obama. Han sänkte skatterna i USA under 2009 med 350 miljarder dollar (2,421 miljarder SEK) - för att skapa nya jobb. Nu sjunker den rekordhöga arbetslösheten i USA. Fredrik Reinfeldt sänker också skatterna för att skapa nya jobb. Nu vill Angela Merkel i Tyskland göra samma sak. Obama, Reinfeldt och Merkel sänker skatterna för att skapa nya jobb. Du och dina röda och gröna vänner vill höja skatterna för att skapa nya jobb - vilket vi redan fått övertygande bevis på att det är en usel jobbskaparmetod.

Varför har tre världsledare fel och en svensk oppositionsledare rätt gällande skatterna?


INLÄGGET SKRIVET AV OLAH ÖRTENGREN

1 kommentarer:

Svar till "Anonym" som skickat ett hotfullt inlägg - som jag inte publicerar.

Jag har kontaktat Egon Frid - som för övrigt är min vän på Facebook - och bett om råd vad jag ska göra med den här typen av hot du skickat.

Skicka en kommentar