Som man bäddar får man ligga

2009-11-17


Foto: ScreenShot

The Pirate Bay är, som de flesta vet, platsen framför andra för illegal fildelning. Männen bakom sajten liksom många av deras anhängare ifrågasätter upphovsrätten och menar att det ska vara fritt att kopiera vad andra har investerat tid, kreativitet och pengar i. Men det gäller tydligen inte när det drabbar dem själva.

Personen som har designat The Pirate Bays logotype har (av ideologiska skäl?) avsagt sig upphovsrätten till den och företaget har inte självt skyddat den. Detta upptäckte Sandryds Handel som tänker sälja USB-hårddiskar med The Pirate Bays varumärke och sålunda har registrerat det hos PRV. Fräckt, javisst och lagligt, absolut!

En av grundarna till The Pirate Bay håller inte med och skriver i ett upprört mail till PRV att det är obegripligt att man kan godkänna "ett så uppenbart plagiat" och vill nu få registreringen ogiltigförklarad.

Själv säger jag bara som man bäddar får man ligga.


INLÄGGET SKRIVET AV PAUL LINDQUIST


Exp Exp2 AB SvD N24 AB2 7 8

1 kommentarer:

Markus Welin sa...

Suck.. vad är det som är så svårt att förstå? TPB har inget emot att företag använder sig av loggan, det är ju därför den inte varit skyddad tidigare. Men nu har Sandryds lagt beslag på alla rättigheter, och därför kan den inte användas fritt längre. Det är som att ta en godispåse som var avsedd för alla och äta upp den själv. Jag kan för mitt liv inte förstå hur vissa inte kan inse detta. Men det är väl en generationsfråga.

Skicka en kommentar