Socialdemokraterna har rasat 16% på ett år!

2009-11-24


Foto: Socialdmeokraterna

I vilket annat land som helst i världen - där ett parti misskött sig så mycket som S gjort - så skulle Socialdemokraterna vara ett 5-10%-parti. Men inte i Sverige. I Sverige så känns det som en bedrift då denna röda dinosaur - som inte varit rättvis mer än på pappret de senaste 50 åren - får 29,7 procent av befolkningens stöd!

Hur kommer det sig? Hur kan S ändå vara så stort? Hur kan ett parti som S tappa 16% i stöd det senaste året men ändå vara Sveriges största parti? Hur kan ett parti som skrämt bort 800,000 av sina egna väljare ändå ses som en maktfaktor? För mig är det enkelt:

Propaganda och pengar - massor med pengar och massor med propaganda!

SSU och S får varje år stöd från LO i rena pengar och i den tid som fackliga ombud går på partipolitiska kurser på betald arbetstid och sprider propaganda i lunchrummen på alla arbetsplatser i Sverige! Carl B Hamilton har räknat fram att värdet på detta 2002 var 516 miljoner kronor. Vad det ligger på i dag vågar man knappt gissa!

Jag ser LO:s stöd till S som är ett brott mot demokratin!

SSU och S vill ha spelmonopolet kvar i Sverige. För att ändå tjäna pengar på spel och lotteri så håvar de in överskottet från A-lotterierna, Spero och Paf som är beläget på Åland och därför inte omfattas av spelmonopolet. Närmare 90 miljoner får SSU och S varje år för att folk köper lotter och spelar på nätet på spelbolag som kringgår lagen och monopolet som socialdemokraterna försvarar med näbbar och klor! Det är ett förbluffande hyckleri!

S säger en sak och göra den rakt motsatta!

Kanske är det dessa uppenbara brott mot demokratin, denna orättvisa särbehandling av fackombud, den socialistiska girigheten och hyckleriet som nu blivit uppenbar för Sveriges befolkning? Socialdemokraterna ligger idag den 24 november 2009 under 30% strecket i opinionen. Låt oss hoppas att de håller sig under detta streck även i fortsättningen. För rättvisans och demokratins skull

INLÄGGET SKRIVET AV OLAH ÖRTENGREN


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

7 kommentarer:

Anonym sa...

Kan bara instämma. Jag har en känsla av att Mona Sahlin kanske är en frälsare men inte för (s) utan alliansen. Det skulle inte förvåna mig om man inom kort ser 25% för (s).

Etik och moral är inte svenska politikers starka sida även om de under en massa år försökt få det att framstå så. Mest dubbelmoral och nepotism finner man märkligt nog i Sveriges största parti - (s).

Aragon sa...

Basta siten i Sverige! Bor i USA. Trodde verkligen inte att ni kommit sa har langt!XD

Frank sa...

"Jag ser LO:s stöd till S som är ett brott mot demokratin!"

Exakt min tanke!
Att det får vara så är banne mig brottsligt!

Anders sa...

Som en inledning måste jag konstatera att O Örtengren och saklighet uppenbarligen är två oförenliga ting.

För ett antal år sedan ägde A-lotterierna, PAF och IOGT-NTO Lotterier tillsammans ett operatörsbolag för spel på Internet. Det var endast lotterier och bingo med Svenska tillstånd som drevs i bolaget. Vi väntade långe på att folkrörelserna i Sverige skulle få bättre villkor att driva interaktiva spel på Internet. Dessvärre skedde inte det varför konkurrensen mot de privata utlandsbaserade spelbolagen blev omöjlig, vilket fick till följd att vi likviderade bolagen.

A-lotterierna har, bland de legala svenska aktörerna, gått i bräschen för att släppa in de privata/ utländska aktörerna på den svenska marknaden. Det är inte av ideologiska skäl vi tycker att det är viktigt utan av mer jordnära och pragmatiska orsaker. Vi tror nämligen att det enda sättet att få långsiktiga spelregler på spelmarknaden är att erbjuda dem licens för vissa spelformer.

Att vi vill ha spelmonopolet kvar och försvarar det med ”näbbar och klor” är direkt felaktigt, vilket A-lotterierna flera gånger om påpekat, detta bland annat i sitt remissvar till den senaste spelutredningen som presenterades för cirka ett år sedan (SOU 2008:124, Citat från remissvaret:

” Spelutredaren öppnar för tre olika alternativa vägar i förslaget. Under ett 10-tal år har utländska/ privata operatörer, via Internet, agerat på den svenska spelmarknaden. Några av bolagen har skaffat sig en stor marknad och upplevs av kunderna som ett bra alternativ. A-lotterierna menar att dessa bolag måste ges en legal möjlighet att verka i landet. Det är den enda vägen att gå om man önskar en långsiktig stabil marknad med, över tiden, givna villkor för marknadens aktörer.
Vår uppfattning är att licenssystemet bör utformas tillräckligt attraktivt så att de privata bolagen avstår sin nuvarande linje och istället inordnar sig i den reglering som följer av ett licenssystem. Ett antal licensbolag på den svenska marknaden som följer regleringen, tar ansvar för spelsociala frågor och betalar skatt i landet är avsevärt bättre än nuvarande förhållande. Vi är inte helt säkra på att utredarens förslag, med att erbjuda bolagen vadhållning på sportspel, är tillräckligt för att de ska avstå från nuvarande sätt att verka i landet. ”
Vår uppfattning är att dagens situation är den sämsta tänkbara, speciellt för folkrörelserna, vi lever med en lagstiftning från 1939 som är oerhört begränsande i våra möjligheter att bedriva spel och lotterier. De privata bolagen sätter, i det närmaste, själva villkoren.

Trots detta har A-lotterierna varit väldigt framgångsrika och ökat omsättningen 7 år i rad, vilket vi självfallet är riktigt stolta över.

Vårt remisssvar i sin helhet finner ni på: http://www.alotterierna.se/vart_remissvar.html
Våra kommentarer kring spelutredningen:http://www.alotterierna.se/om_spelutredningen.html

Anders Jansson, VD, A-lotterierna AB

Olah sa...

Hej Anders!

Trevligt att du tog dig tid att svara! Jag tror dock att du missuppfattat en hel del i inlägget.

Jag påstår bl.a. inte att A-lotterierna försvarar spelmonopolet utan det är era ägare - socialdemokraterna - som gör det.

Du sitter i en märklig sits, Anders. Du och A-lotterierna är då alltså mot spelmonopolet men era ägare - som får ca 90 miljoner varje år från A-lotterierna - kämpar ju för att bevara spelmonopolet. Och samtidigt gör S allt för att tjäna pengar genom att kringgå spelmonopolet.

Det är ett fruktansvärt hyckleri- inte av A-lotteriena - utan av Socialdemokraterna. Tycker inte du också det?

//Olah

Anonym sa...

sv har inte längre ngt regering!
neocons massmördare okuperade och tillsatt marioneter.

http://www.nyapolitiken.biz/sve_politik/oppet-brev.html

Just nu händer det värsta nazzistiska massmord ur historiens alla tider – den bestialiska massmord där sv marionett okupant regering bär högsta ansvar
STÄLL TILL SVARS MASSMÖRDARE
Sv medisin, rättssystem, media, politik, näringsliv – ledning okuoerad korrumperad degraderad o sönderslagen— marionetter o teaterspelare tillsätta

Anonym sa...

Det är verkligen en skandal att socialdemokraterna och LO fortfarande existerar i Sverige. Det ska löna sig att arbeta.

Men ungdomar och invandrare borde ha sämre lön. Och de som inte har tillräcklig utbildning också. Annars kommer de inte in på arbetsmarknaden. Sosseskandal. Ta bort skatten och sluta tjafsa i stället.

Jag röstar på Alliansen eller något annat högerparti. Maud for president!

Anton

Skicka en kommentar