Vem bär ansvaret, Lena Mellin?

2009-11-30


Foto: ScreenShot

Att Aftonbladet är socialdemokraternas främsta propagandakanal det senaste halvåret har väl ingen lyckats att missa? Frågan är hur bra det går? I den senaste opinionsundersökningen så fick S bara 29,7%. Nu tycks desperationen vara total på Aftonbladets redaktion. Och att ljuga svenska folket rakt i ansiktet är numera rutinmässiga vardagligheter.

Lena Mellin är en gammal murvel. Brukar vara påläst och korrekt. Den tiden verkar vara över. Vem det är som håller blåslampan i häcken på henne vet jag inte. Det kan vara den uppjagade nysossen Jan Helin? Det kan också vara den Mona Sahlinkramande pressombudsmannen Yrsa Stenius?

Någon har i alla fall skrämt upp Lena Mellin så till den milda grad att hon i dagens artikel inte ens försöker skriva en riktig artikel utan radar bara upp några punkter. Och med dessa punkter försöker hon förklara och bevisa att Fredrik Reinfeldt är en "hycklande miljöbov" för att Vattenfall de senaste 10 åren ökat utsläppen av koldioxid - i år blir det hela 91 miljoner ton!

Men vad Lena Mellin och Aftonbladet - i partiets tjänst - inte skriver är att det var mellan 1999 och 2006 som Vattenfall ökade andelen el producerad av fossila ämnen från 2,7% till 55%. Det var också under dessa år som Miljöpartiet satt i regering och bestämde att Barsebäck skulle stängas och att EU:s femte skitigaste brunkolskraftverk Jänschwalde skulle eldas igång för att kompensera för den el som Barsebäck producerade.

Under dessa år var Fredrik Reinfeldt i politisk opposition och hade alltså ingen makt över Vattenfall! Hur kan då Fredrik Reinfeldt vara en "hycklande miljöbov", Aftonbladet och Lena Mellin? Är det inte de partier som då satt i regeringen som bär ansvaret?

Det var Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet som då satt i regering och blundade inför denna expansiva miljöförstöring på Vattenfall! Miljöpartiet av alla partier!

Vilka är det då som är hycklande miljöbovar, Lena Mellin?

Aftonbladets artikel är återigen på gränsen till förtal. Och att anmäla det till Pressombudsmannen Yrsa Stenius är som att anmäla det till Jan Helin själv!

Man kan kalla Lena Mellins artikel för skitjournalistik.
Eller propaganda.
Eller hyckleri.
Välj själv.

INLÄGGET SKRIVET AV OLAH ÖRTENGREN


1 2 3 4 5 6 7

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastiskt...analytiskt...och 100% korrekt.
Du borde kanske bli journalist istället för det där skämtet Lena Mellin.
Snacka om hyckleri på högsta plan! Aftonbladet gör ALLT för att smutskasta alliansen nuförtiden...trots att de flesta försöken bygger på direkt felaktiga fakta eller, som i detta fall, saker som vår kära röd/gröna sörja tidigare skapat...

Olah sa...

Tack! :)

Tobias sa...

Jag haller med om Mellin. Hon brukar vara mer korrekt an sa, darfor blev jag forvanad att hon har skrivit denna artikel...

Du har helt ratt i ditt blogginlagg.

Skicka en kommentar