Aftonbladet svartmålar och ljuger!

2009-11-18


Foto: Wikimedia Commons

Vissa kallar Aftonbladets chefredaktör Jan Helin för en "nyttig idiot" - en person som löper andras ärenden utan att vara medveten om att så är fallet. Men det tror jag inte. Jag tror att Jan Helin är fullt medveten om att han går andras ärenden och att han medvetet svartmålar Sverige, smutskastar regeringen och flitigt använder samma härskartekniker som husguden på Aftonbladet - Göran Persson från Stjärnhov.


Att Aftonbladet - i samband med den avslutade S-kongressen - påbörjade "Operation Svartmålning" har väl inte undgått någon? Det är härskarteknik på hög nivå. Allt som regeringen gör är dåligt. Inget är bra. Alla siffror är dåliga - även de bra. Inget i Sverige är bra. Allt är dålig. Sämre är någonsin.

Men sanningen och verkligheten är långt borta när Aftonbladets gör sina nedslag i verkligheten.

Jobbcoacher är enligt Arbetsförmedlingens egen rapport en succé. Visst har projektet barnsjukdomar som allting annat och självsaneringen är redan igång! Och Arbetsförmedlingen har agerat proaktivt och sagt upp avtalet med ett 50-tal oseriösa aktörer. Att AF sade upp avtalet med dessa oseriösa företag blev det panikartade startskottet för Aftonbladet att börja kasta skit på jobbcoacher, arbetsförmedlingen och regeringen.

Som underlag för denna smutskastning hade Aftonbladet hittat en handfull jobbcoacher (inte ens en promille av alla aktiva jobbcoacher) som använt sig av hypnos och andra alternativa metoder för att hjälpa stärka självkänslan och framtidshoppet hos arbetslösa. Helt felaktig enligt avtalet såklart. Men detta mikroskpiska antal jobbcoacher som använde sig av alternativa metoder räckte för Aftonbladet att döma ut hela projektet som ett "miljardfiasko".

Det är en krystad retorik som har ett nära släktskap med den som Marita Ulvskog brukade ventilera i press och media innan hon tvångsplacerades i Bryssel.

Nu kör Aftonbladet en reportageserie vid namn "Sverige utan jobb". Med domedagsdoftande rubriker och dramatiska bilder ska Aftonbladet på något sätt få arbetslösheten att verka högre och hopplösheten större än någonsin i Sverige - trots att så är inte fallet.

Eskilstuna är Aftonbladets skräckexempel på hur det ser ut i Sverige. Eskilstuna är nämligen den stad i Sverige som idag har högst arbetslöshet. "Arbetslöshetens epicentrum" som Aftonbladet kallar det. Ser någon en koppling till socialdemokraternas egenhändigt ihopsnickrade ord "Jobbävning"?

7,1% är idag arbetslösa i Eskilstuna. Kan det verkligen vara "all time high"? Nej, självklart inte. Aftonbladet ljuger. Så här ser arbetslösheten ut i Eskilstuna historiskt:


Grafik: Olah Örtengren

Visst är det både skrämmande och fascinerande att den största kvällstidningen i Sverige försöker framställa en arbetslöshet som är lägre än för några år sedan som om den vore högre i dag!? Det låter exakt som när socialdemokratiska PRO debatterar om att de får en "straffskatt" då de idag har en lägre skatt än den som de utan ett knyst och gladeligen betalade då det satt en rödgrön regering vid makten!

Och om vi gräver fram siffror från 1999 - efter fem år av socialdemokratisk tafatt jobbpolitik - så låg arbetslösheten i Eskilstuna på 9,4% + 5,0% i olika åtgärdsprogram! 14,4% i utanförskap!

Ser man även på riket i stort så låg arbetslösheten på 9,5% i juni 2005! I dag oktober 2009 ligger den på 8,3%!

I samband med dessa reportage så får den alltmer betongsossiga ledarredaktionen utrymme till sina fördomsfulla och felaktiga analyser som så klart är helt befriade från problemlösning så som hela den rödgröna politiska kopieringmaskineriet.

Man påstår bl.a. att regeringen misslyckats med sin jobbpolitik. Men om vi nu tittar på siffrorna här ovan så ser vi ju att regeringens jobbpolitik fungerat och fortfarande fungerar. Det kom ju bara en liten fånig global ekonomisk kris emellan - eller den värsta globala ekonomiska krisen sedan 1930-talet som alla utom de rödgröna kallar den!

Och arbetslösheten är ändå 0,7% lägre i Eskilstuna och 1,2% lägre i riket än när det suttit en rödgrön regering i 10 år under en global superhögkonjunktur!

Som alltid blir det paradoxalt när socialdemokrater ska försöka klämma in att det var bättre förr. Så här avslutar ledarredaktionen sin svada:

"Arbetslösheten handlar om människor som är på väg att förlora framtidstron och om ett samhälle som allt oftare ­sviker"
.

Det är just det som 99,99% av alla jobbcoacher nu gör. De hjälper arbetslösa få tillbaka tron på sig själva och framtiden. Det just dessa som Aftonbladet nu står och kastar skit på tills kinderna blir rosiga och blodsmak bildas i munnen!

Är det bara jag eller har förståndet runnit ur Aftonbladet fullständigt?

Vem har börjat dra i den "oberoende" marionettdockans trådar? Får vi reda på det i dina memoarer - eller redan nu, Jan Helin? Eller kan det vara så illa att du verkligen är en nyttig idiot trots allt?


INLÄGGET SKRIVET AV OLAH ÖRTENGREN


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

1 kommentarer:

Robin Henrikson sa...

"som använt sig av hypnos och andra alternativa metoder för att hjälpa stärka självkänslan och framtidshoppet hos arbetslösa" - hur går det ihop med att s vill regera med mp. Mp är ju kända för att hylla "alternativa" behandlingar inom allt möjligt, t.ex. behandling av dödsjuka barn och andra som är desperata och det går att suga pengar ur?

Skicka en kommentar