Hjälp flyktingbarnen i Vellinge!

2009-11-17

Vellingeborna har sagt nej till att ta emot flyktingar och politikerna i Malmö placerar flyktingar i Vellinge ändå. Det kan man ha synpunkter på. Det kommer alltfler ensamma flyktingbarn till Sverige, och misstänkt många saknar identitetshandlingar.

Det finns anledning att misstänka att det finns flyktingar som hävdar att de är yngre än vad de är för att det ökar chanserna att få stanna. En anpassning till det svenska regelverket, med andra ord, som man också kan ha synpunkter på.

Men protesterna i Vellinge i förra veckan handlade om något annat. Det är en historia som stinker av främlingsfientlighet och total likgiltighet inför andra människors lidande. Jag har aldrig fått sådana Bollhusmötesvibbar av svensk flyktingdebatt. Det är hjärtskärande.

Under helgen har jag varit i kontakt med Attendo care, det företag som driver boendet för ensamkommande flyktingbarn i Vellinge och på ett par andra ställen. Och ja, det finns saker vi kan göra för att visa flyktingbarnen att de är välkomna i Sverige.

Calle Jonsson på Attendo care skriver så här.

"Ungdomarna som är placerade av Malmö Stad i våra boende runt om i Skåne skulle glädjas av utrustning till gruppaktiviteter, tex träningskläder, fotbollsskor, fotbollar, basketbollar, schackspel, backgammon, kortlekar mm. Ungdomarna som kommer till oss är i regel väldigt dåligt rustade för vintern, så vi tar också tacksamt emot vinterkläder, skor och andra kläder som passar ungdomar mellan 14-18."

Det bästa är om saker skickas till Attendo Care, Kattsundsgatan 27, 211 26 MALMÖ. Tel 020- 44 55 60. Märk det gärna med ”Ensamkommande Barn”. Därifrån kan vi köra ut sakerna till våra ungdomar.

Hjälp gärna till att sprida detta!

INLÄGGET SKRIVET AV PAULINA NEUDING

0 kommentarer:

Skicka en kommentar