En politik för jobb!

2009-11-21


Foto: Allians för Sverige

Det måste löna sig mer att arbeta. Det ska bli billigare och enklare att anställa. Matchningen på arbetsmarknaden måste fungera bättre. Det är tre viktiga faktorer som vi identifierat för att få fler i arbete säger, arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin.


Vad är det viktigaste just nu för att unga ska få ett arbete?

Att lågkonjunkturen vänder och att kunderna återvänder till företagen. Under tiden är det viktigt att ungdomarna satsar på utbildning för att direkt kunna stå redo och komma in på arbetsmarknaden när det vänder.

Dessutom står vi inför ett mycket stort generationsskifte på svensk arbetsmarknad, vilket gör att det är ett bra tillfälle att använda den här tiden till att komplettera sina studier eller utbilda sig vidare.

För att stimulera arbetsgivare att redan nu anställa unga så har vi halverat arbetsgivaravgiften för företagare som anställer personer under 25 år.

Vilka är de främsta åtgärderna för att fler inte ska bli arbetslösa?

En expansiv finanspolitik och penningpolitik tillsammans med en aktiv arbetsmarknadspolitik och fler utbildningsplatser.

Vad anser du är den största skillnaden mellan regeringens och oppositionens politik för att lösa arbetslöshetsproblemet?

Att arbetslinjen står mot bidragslinjen. (S) största reformer handlar om att höja a-kassan och fördubbla arbetsgivaravgifterna för de som anställer unga. Det ger knappast några nya jobb.

Vad gör regeringen konkret för att jobben ska bli fler?

Det handlar i grunden om att ha sunda statsfinanser och en fungerande finansmarknad så att kunderna återkommer och att företagen vågar tro på framtiden.

Vi har sänkt skatter och arbetsgivaravgifter för att öka drivkrafterna till att jobba och anställa. Dessutom har vi satsat på fler utbildningsplatser och aktivering av arbetslösa så att kontakten med arbetsmarknaden inte bryts.


INLÄGGET SKRIVET AV MODERAT.se

PS. Allt om Alliansen tycker det är en sliskig och snuttifierad journalistik som Aftonbladet m.fl. stora nyhetsportaler sprider då de istället för att skriva någonting om den lista på 10 punkter som Björklunds tal verkligen handlade om - fokuserade på att han sagt att Zlatan var uppvuxen på Balkan då han är uppvuxen i Malmö. DS.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

2 kommentarer:

Gideon sa...

Med alliansregeringen i en av de värsta globala kriserna någonsin har vi idag mer pengar kvar i plånboken och arbetslösheten är lägre, än under flera globala högkonjunkturer med de rödgröna vid makten!

Hur mycket fler argument behöver man för att aldrig mer rösta rött eller grönt???

Anonym sa...

Alliansen är verkligen framtiden. Maud Olofsson är en stor ledare. Och Fredrik Reinfelt och Göran Hägglund och Jan Björlund. Tillsammans är dom fantastiska fyran. Jag älskar alliansen.

Ungdomsarbetslösheten ska bort. Det ska löna sig att arbeta. Ungdomarna vill ha alldeles för höga löner. Det måste bli lägre löner. Det är det enda rätta. Jag tror att det vore bättre om unga människor fick betala för att inte jobba. Då skulle de jobba. Det ska löna sig att arbeta.

Jag vill bo i ett land där folk jobbar. Inte ett bidragsland. Varför ska de som jobbar betala för de som inte gör det? Så kan vi inte ha det.

Jag röstar på Alliansen. Eller något annat högerparti. Bidragsberoende har inte byggt något samhälle.

Anton

Skicka en kommentar