Utspelet saknar grund och förankring hos M!

2009-11-08


Foto: Kent Persson

Staffan Appelros gör ett utspel om att Moderaterna kan tänka sig att samarbeta med Sverigedemokraterna. Utspelet saknar grund och förankring hos moderaterna i Malmö som tydligt dementerar Appelros utspel.

Staffan Appelros sitter idag i riksdagen för Moderaterna. Det kommer han inte att göra efter valet 2010. Appelros finns inte med på den moderata valsedeln till riksdagen. Han har lämnat i protest. För mig är det alldeles uppenbart att det är en bitter Appelros som nu gör vad han kan för att skada moderaterna. Tragiskt i sig. Än mer tragiskt är det att många bloggare och politiska motståndare försöker plocka politiska poäng på detta. Det finns ingen tanke på samarbete med SD. Det som finns är en bitter avhoppad moderat riksdagsledamot. Fler än jag borde orka se det.

INLÄGGET SKRIVET KENT PERSSON


Uppdaterat: Staffan Appelros dementerar dessa uppgifter och har enligt egen utsago blivit felciterad av Sydsvenskan. Så här säger han: "Jag upplever att jag har blivit missuppfattad och felciterad i de artiklar som har publicerats i dag. Jag tycker att det är obehagligt att det jag sa tolkades så fel!"

Ja, det är ju inte första gången som murvlar trycker lite vad de vill i tidningarna här i Sverige. Det får ju ingen direkt påföljd förutom en liten rättelse i morgondagens tidning - men då är skadan redan gjord! Det verkar vara dags att skärpa reglerna för vad pressen ska kunna skriva och komma undan med! Sedan Mona Sahlins offentliga försvarare Yrsa Stenius tillträdde som Pressombudsman så har det mesta med etik och moral helt försvunnit inom svensk press och journalistik. Börja med att byta ut henne! - Olah Örtengren


1 2 3 4 5 6

8 kommentarer:

Krassman sa...

Kent Perssons vilja att försöka tvätta bort den smutsiga kopplingen som Moderaterna i Eslöv påbörjade den här veckan blir allt svårare att göra, eftersom man inte adresserar det faktum att Moderaterna i Malmö nu springer SD:s ärenden i flykting och invandrar politiken.

Ta bara detta uttalande från Carl-Axel Roslund som finns i Sydsvenskan. ”Tidigare riksdagsledamoten Carl-Axel Roslund (M), som nu sitter i kommunstyrelsen, låter hårdare än så. Om det inte finns bostäder och jobb i någon annan kommun tycker han att regeringen ska ändra sin flyktingpolitik och dra ner på antalet människor som får stanna i Sverige. Han hävdar att de allra flesta kommer hit av ekonomiska skäl.”

Jag tycker att Anja Sonesson vittnar om att det finns en bakomliggande acceptans för SD och deras politik i hennes resonemang.

”Anja Sonesson och Stefan Lindhe slår ifrån sig när det gäller organiserat samarbete. Däremot har fullmäktigegruppen bestämt sig för att inte automatiskt rösta emot förslag från SD.
– Det är inte hederligt att säga nej till ett förslag som vi kanske har lagt själva tidigare, säger Lindhe.”

Är det gammal Moderat politik som SD för så är de ”nya” Moderaterna i Malmö med på noterna och debatten om Moderaterna kan tänka sig att fortsätta styra Sverige med SD som passivt stöd är mer aktuell än någonsin. Bilden av att detta utspel är en ensam persons ”vansinnesdåd” ger inget vidare trovärdigt intryck måste jag säga.

Är det Appelros som är det riktiga problemet Kent Persson, eller finns det ett större problem att ta tag i ditt parti kanske? SD kan bara bli vågmästare i en borgerlig regering och för varje gång Moderater blir berusade av maktbegär och den här typen av saker som nu skett med Staffan Appelros eller Henrik Wöhlecke i Eslöv så blir vinnarna inte ni Moderater, det blir Sverigedemokraterna. En fråga som väck hos mig är om ni ser det som ett problem?

För mig är SD lika demokratiskt som V - dvs inte alls. De är ett odemokratiskt parti eftersom det är just personer som är kommunister som styr Vänsterpartiet.

Den kände liberalen Hans Bergström sa också nyligen att om SD blir vågmästare så ska den rödgröna alliansen försöka förhandla med de två demokratiska partierna S eller MP.

men samtidigt ser jag även SD som ett mycket socialdemokratiskt parti. Det är inte många stavelser skillnad mellan dagens Sverigedemokratiska partiprogram och det Socialdemokraternas hade för 40-50 år sedan:

http://alltomalliansen.blogspot.com/2009/10/sondagsdebatt-ar-sverigedemokraterna.html

Men även om de rödgröna blocket blir större än det blå i valet så betyder ju inte det att Fredrik Reinfeldt ska avsättas. Nej, man bildar bara en minoritetregering - precis som S gjort i en herrans massa år.

Det är kanske det som är framtiden? En fortsatt borgerlig minoritetsregering i 75 år? :)

Anonym sa...

Hej!

Det är ju bra att du inte vill att Moderaterna ska samarbeta med Sverigedemokraterna. Men då får du också förtydliga vad du menar med samarbete.

Inget riksdagsparti vill ha ett organiserat samarbete med sd så att tex sd skulle bli ett femte parti en borgerlig allians.

Men ett parti kan både ge aktivt och passivt stöd.

Om det blir följande situation.

S, v och mp får 40 %. Alliansen 40 % och Sd 15 %. Alliansen och mp får inte tillsammans majoritet. Hur hanterar man den situation. Mitt tips är att det visat sig att politiker ofta är så intresserade av att vara i majoritet att de accepterar stöd av högerpopulistiska partiet.

Det första exemplet var 1991-1994 då regeringen de första åren främst fick stöd av Ny demokrati. Trots att man officiellt förnekade det.

Det andra exemplet är Region Skåne 1998-2002 då den främlingfientliga gruppen Skånes väl var stödparti åt borgerligheten. Återigen så förnekade den borgerliga majoritet att det var så och hade "hemliga" förhandlingar oftast.

Det tredje exemplet är Landskrona efter 2006 där fp, m och mp är politiskt ansvariga med sd som stödparti. Vid senaste budgetdebatten så var det vad jag vet sd som fixade majoriteten för alla budgetposterna. Men återigen så förnekar fp, m och mp det offentligt.

Jag gillar inte att Venstre och Konsevative folkeparti samarbetar med Dansk folkeparti. Men de ska ha heder för att det i alla fall är ärliga med att det gör det. Annat är det med många politiker i Sverige som samarbetat och samarbetar med högerpopulistiska partier men inte erkänner.

Jag vill till sist fråga ansvariga här.

M, fp och mp har inte egen majoritet i kommunfullmäktige i Landskrona. Vilket parti har de som stödparti?

För övrigt så menar jag som borgerlig och liberal att det är något beklagligt att den här siten nästan bara fokuserar på sänkta skatter och avreglering. Nästan som om man skulle hamnat hos "gammelmoderaterna".

Jämställdhet, kamp mot främlingsfientlighet och homofientlighet. Var är det? Och problemen med kd:s homonegativa politik är det tabu här? Taktiskt - ja. Hedervärt och frihetligt borgerligt - nej.

Bengt

Peter Strobl sa...

a, det är ju inte första gången som murvlar trycker lite vad de vill i tidningarna här i Sverige. Det får ju ingen direkt påföljd förutom en liten rättelse i morgondagens tidning - men då är skadan redan gjord! Det verkar vara dags "att skärpa reglerna för vad pressen ska kunna skriva och komma undan med! Sedan Mona Sahlins offentliga försvarare Yrsa Stenius tillträdde som Pressombudsman så har det mesta med etik och moral helt försvunnit inom svensk press och journalistik. Börja med att byta ut henne! - Olah Örtengren "

En typisk Örtengrenare...på samma tema som Fredrik Reinfeldt sittandes i TV-soffan ondgörandes över över att S konstruerar frågor åt SVT´s reportrar.
Man undrar i sitt stilla sinne vilken munkavle Moderaterna är beredda att ta till för att uppnå
för att höja etiken och moralen.
En inskränkning i yttrande eller pressfriheten?

Hej Peter!

Man är ofantligt naiv om man tror att socialdemokratin under sina 75 år vid makten INTE byggt upp ett gigantiskt nätverk av lojal makt inom press, media, polisen, myndigheter, företag och organisationer - tusentals "sovande celler" runtom i Sverige som bara väntar på att kampanja med sosseriet. Sosseriet finns bland annat på SVT, Aftonbladet, Expressen, SvD, DN, TV4, ett otal myndigheter fullproppade med gamla partilojala socialdemokrater sedan har vi fackförbund och fackombud på i stort sett alla företag i Sverige.

Yttrande- och pressfriheten existerar inte så som den ska i ett demokratisk land i Sverige. Det var det länge sedan den gjorde.

Tror det var runt 1995 när Göran Persson skulle "rädda Sverige" som man tystade ner sanningen om Perssons meningslösa åtstramningar. Sanningen kom fram 12 år senare!

Och om kommunisterna (OBS! Inte Karl-Bertil Jonsson-komunister - utan kommunister av en helt annat sort) kommer in i regeringen tillsammans med Thomas Bodström så kommer vi nog får se ännu större försämringar på den fronten.

Peter Strobl sa...

Tack för kommentaren. Vi överlåter till läsarna att tolka det du skriver. Det som är skrivet är skrivet.
Du har gett mig det bästa verktyget hitills, det är helt ok om jag använder och citerar din kommentar i andra sammanhang?

Citera vad du vill - men inte utan sitt sammanhang.

...Hyresgästföreningen, PRO, Skolverket - här har du genuint partilojalt sosseri, Peter Strobi! :D

Skicka en kommentar