Det är din politik som inte fungerar, Östros!

2009-09-21
Den socialdemokratiske ekonomiske talesmannen Thomas Östros har den senaste månaden slagit rekord i att upprepa rödgröna lögner i tron att de kommer bli mer sanna ju fler gånger han upprepar dem! Har han lyckats? Nej, det enda som blivit mer uppenbart är att hans trovärdighet som tilltänkt finansminister nu ligger på samma rekordlåga nivå som Mona Sahlin har som tilltänkt statsminister!

Men visst blev jag och många med mig förvånade när Thomas Östros - efter ha upprepat att den borgerliga regeringen satsat "för lite - för sent" för tusende gången - plötsligt klämde in att den borgerliga regeringen satsar "för mycket - för tidigt"! Då börjar i alla fall jag allvarligt fundera på hur den där Östros fungerar däruppe!? Samtidigt är det ganska underhållande att följa vad de rödgröna har att säga om de borgerliga budgetarna. Det blir som vanligt paradoxalt, svavelosande och mycket retoriskt slingrande. Som att se pajaser och lejontämjare i en surrealistisk cirkus!

Och nu har Thomas Östros återigen recenserat regeringen Reinfeldts politik och kommit fram till att den "fungerar inte" och försöker verkligen - i sin regisserade och teatraliska kritik - att få oss att tro att den ökade arbetslösheten orsakas av den "moderatledda regeringen" och inte av den globala ekonomiska krisen! Östros måtte tro att vi lever i samma kunskapsstiltje som han själv är uppvuxen i och tror att dagens befolkning inte är upplyst om att arbetslösheten i hela världen är på rekordhöga nivåer just nu!?

Om den krystade logik som Thomas Östros försöker att prångla på sin publik vore sann så skulle alltså Fredrik Reinfeldts gäng sett till att arbetslösheten i USA nu är den högsta på 25 år! Är det verkligen en sådan politiker - som inte alls tvekar över att spela ett så falskt och lögnaktigt spel med oss skattebetalare - som vi vill ha som näste finansminister?


Nåväl, redan nu har vi hört Thomas Östros upprepa sitt senaste mantra till leda. Det är nästan som att man längtar efter de retoriska mästerverk som Bosse Ringholms på sin tid levererade på olika presskonferenser!

Men är det då verkligen så illa som Thomas Östros påstår? Är det verkligen så att solen aldrig skiner i ett Sverige som sköts av en ansvarsfull borgerlig regering? Är verkligen barnens skratt, de fullt finansierade reformerna och de sänkta skatternas lovsång enbart det olidliga ljudet från naglar som skrapar mot svarta tavlan?
Är verkligen den borgerliga budgetarna - som skapats av några av de skarpaste hjärnorna och de mest kunniga nationalekonomerna i Sverige någonsin - icke fungerande?

Är det inte i själva verket så att det är din politik som inte fungerar, Östros!? Visst var det den förra apatiska och maktcentraliserade rödgröna regeringen som inte fungerade? Som misslyckades att leverera välfärd och valuta för pengarna inom i stor sett varenda område i samhället - trots 12 år av global högkonjunktur, gigantiska miljardlån och med världens högsta skatter? Jo, visst är det väl så, Thomas Östros? Och visst driver du och Sahlin samma gamla politik tillsammans med samma gamla gubbar och tanter idag som Nuder och Persson gjorde för tre år sedan!?

Så sätt en spegel framför dig nästa du levererar din kritik av den borgerliga regeringen. För det verkar i allafall vara så du får dina uppslag när du formulerar din regeringskritik, Thomas Östros!


Se budgeten 2010 som grafik!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 12 13 14 15
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10politik, mona sahlin, moderaterna, val 2010, regeringen, skatter, vänsterpartiet, stockholm, alliansen, centerpartiet, miljöpartiet, fredrik reinfeldt, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna kristdemokraterna
budget


1 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket bra skrivet.
Jag är gammal nog att ha hört sossarnas skattepolitik genom åren. Arbetar inom offentlig sektor. Rödgrönaröran gynnar tillsammans med facket slöfockarna som inte gitter arbeta. Singlarna får arbeta för 2 när de med barn sjukskriver sig för "sjukt barn (slipper karensdagarna) Fram för alliansen

Skicka en kommentar