Expressens läsare håller inte med om Östros kritik!

2009-09-21

Blåare-än-himlen:
 

"Svenskar måste vara det mest patetiska folk på jorden. Hela tiden är det tjafs i stil med 'O han fick det, o dem fick lite mer än jag, jag vill ha mycket mer, osv'. Till låginkomsttagare: Varför är ni inte glada över att få en månadslön extra i plånboken? Spelar det ngn roll om en person som tjänar lite mer än er får ngn hundralapp mer än vad ni fick? Till pensionärerna: Att ni gnäller på det mesta är väl välkänt men ... ni får det trots allt lite bättre med nuvarande regering än med tidigare även om det är mycket liten skillnad. Varför inte unna de som arbetar mer kvar? Den största påverkan på era pensioner är om det går bra för landet, punkt. Men ni vill väl höja skatten för alla så ingen betalar lägre än er, det är väl huvudsaken?"


ollo:"Har man inga att försörja så funkar det. Det är som en students inkomst. Dessutom har man rätt till bostadsbidrag. Jag känner verkligen sympati för sjuka som går i sjukpension. Men ärligt talat. Ni har väl råd att betala räkningarna och maten? Man kan inte förvänta sig att staten skall betala ens lyxkonsumtion? Hur kul tror du det är för en 27 åring att bo hemma och bli försörjd av föräldrarna för att han/hon har 0 kr i inkomst? Allt på grund av en vansinnig politik som har släpat efter i 15 år... Bara för att förtydliga: Jag vill inte banka på pensionärer, utan på sossepolitik."
DissarSossar:


"Att dagens pensionärer - som endast betalat i genomsnitt 22% i skatt genom åren - begär att vi arbetare ska betala högre skatt för att sänka deras ser jag som en skymf!"christatos:


"Jag tror att de flesta pensionärer är smartare än vad Östros tror. De kommer ihåg att sossarna trots 12 raka år vid makten bara försämrade pensionärernas läge."


TZN:


"Det här inlägget är kanske att strö 'salt i såren'?
Jag kan inte klaga på regeringens skattepolitik.
Jag är 70+ och förvärvsarbetar fortfarande.
Jag betalar ca 36 000 kronor mindre i skatt i år jämfört med 2006.
Jag får ett så kallat jobbskatteavdrag på ca 30 000 i år.
Totalt har jag alltså ca 5 000 kronor mer per månad att leva på i år jämfört med 2006.
Det skulle vara intressant att veta hur många pensionärer som förvärvsarbetar och betalar in skatt på det dom tjänar."

   

1 2politik, mona sahlin, moderaterna, val 2010, regeringen, skatter, vänsterpartiet, stockholm, alliansen, centerpartiet, miljöpartiet, fredrik reinfeldt, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna kristdemokraterna
budget


0 kommentarer:

Skicka en kommentar