Kanditat i fokus: Hanif Bali

2009-09-28Hanif Bali (m):

"Mitt liv har varit en frihetsresa. Den började då jag var nio månader gammal och blev utsmugglad från Iran till ett militärläger i Irak, Camp Ashraf.

Mina föräldrar tillhörde Folkets Mujahedin, en västerrevolutionär rörelse under Iranska revolutionen. Camp Asharaf var en av Folket Mujahedins baser i Irak dit vi flyttade 1988. Tidigt 1991 inledde USA “Operation desert storm”. Det var då min frihetsresa mot Sverige började.

Väl i Sverige såg jag en annan typ av förtryck och orättvisa. Under mina 16 första år i Sverige bodde jag i över tio olika fosterfamiljer. För socialen var jag inget annat än ett ärendenummer i dess pärmar.

Min bakgrund dels i diktaturen Iran men även i händerna på en byråkratiserad socialtjänst i Sverige gör att jag driver en kamp för frihetens värden.

Idag är jag 21 år, jobbar som webbutvecklare, drivet ett eget företag och är aktiv i MUF Stockholm."

Besök Hanif Balis webbsida här!

politik, mona sahlin, moderaterna, val 2010, regeringen, skatter, vänsterpartiet, stockholm, alliansen, centerpartiet, miljöpartiet, fredrik reinfeldt, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna, kristdemokraterna, twingly


Bookmark and Share

0 kommentarer:

Skicka en kommentar