Miljöbilspremien en succé – dags för fler aktiva miljöval

2009-09-28

I förra veckan försvann miljöbilspremien som tidigare gett personer som investerat i en miljöklassad bil ett bidrag på 10.000 kronor. Bidraget blev en succé och har gjort det enklare för tusentals bilköpare att välja de mest miljövänliga bilarna.

För alla miljömedvetna konsumenter finns det fler val att göra som fortfarande är berättigade bidrag. Ett effektivt sätt är att byta till pelletsvärme i sin villa.

En kartläggning som Telge Energi gjort visar att pelletsvärme är en miljövänlig och effektiv uppvärmningsform. En jämförelse mellan pellets och miljöbil visar att ett pelletsuppvärmt hus orsakar betydligt mindre koldioxidutsläpp än en miljöklassad bil. För en normalfamilj är det fyra gånger effektivare, ur koldioxidutsläppssynpunkt, att byta från ospecificerad el till pellets än att byta från en bensindriven bil till etanol.


Läs mer här!politik, mona sahlin, moderaterna, val 2010, regeringen, skatter, vänsterpartiet, stockholm, alliansen, centerpartiet, miljöpartiet, fredrik reinfeldt, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna, kristdemokraterna, twingly


Bookmark and Share

0 kommentarer:

Skicka en kommentar