Skiljelinjen i svensk politik tydliggörs!

2009-09-16

Diskussionerna kring Fredrik Reinfeldts regeringsförklaring duggar tät. Reinfeldts tydlighet väcker såklart kritik hos oppositionen. Inget annat var att vänta. Det hade varit bekymmersamt om det varit tvärtom. Om de rödgröna hade gillat Reinfeldts regeringsförklaring hade alliansen haft problem.

Konfliktytan i svensk politik hårdnar. Skiljelinjen tydliggörs. Alliansregeringen fullföljer arbetslinjen. Det måste vara lönsamt att arbete. Det måste löna sig att gå från bidrag och arbetslöshet till jobb och lön.

Det har påtalas förr att den generation borgerliga politiker som är aktiv nu har inte råd att misslyckas med att sköta de offentliga finanserna. Det är just därför som Reinfeldt och Borg är envisa på att se till att statens finanser är under kontroll. Det är bra och det är nödvändigt. Utan stabila finanser så riskeras den svenska välfärden.

Värnandet av välfärdens kärna är ett huvuduppdrag för alliansen och moderaterna. Det finns mycket som behöver förbättras. Från skolan lämnar fortfarande för många elever grundskolan med brister i kunskaper. Mycket bra har gjorts av regeringen och den inslagna skolpolitiska vägen behöver fullföljas. Sjukvårdens köer måsta avskaffas. Det är orimligt att vården ges beroende på vart du bor, istället för beroende på vilka behov du har.

Valkampen drar igång. Ett spännande år väntar med många politiska debatter om ekonomi, ansvar och välfärd.


Blogginlägget skrivet av Kent Persson (m)


0 kommentarer:

Skicka en kommentar