Världens bästa Göran har rätt!

2009-09-17

Så här skriver Göran Hägglund i dagens DN:

"Jag ser en växande klyfta mellan folk och etablissemang och detta är i grunden ett demokratiproblem. Inom kulturvänstern har vanliga Svenssons och deras liv länge setts som det självklara objektet för hån och misstänksamhet."
Och visst har världens bästa Göran har rätt! Kulturvänstern sitter på sina höga hästar och tittar ner på medelklassen medan de paradoxalt nog materialistiskt och mentalt strävar efter samma "status"! Jag kan bara citera en person som nästan är namne med Göran Hägglunds nämligen Kjell Häglund som skrev följande i Axess Magasin:
"Inom kultureliten flödar föraktet för medelklassen, vilken beskrivs som förljugen, materialistisk och statusinriktad. Inte sällan dövar samma kulturskribenter sin livsleda med tom materialism, statusjakt och trendfixering.

När dagens medelklass, till skillnad från dess mexitegelvillabyggande föräldrar, hittat tillbaka till idealen bakom funktionalismen, till materialmedvetenhet och formgiven kvalitet, står kulturelitisterna stilla och stampar i en Svensson-förlöjligande klassretorik långt mer smakfascistisk än någon inredningstrend.


Så långt min blick sträcker sig, till bekantskapskretsens horisont, är det oftare kulturelitisterna, inte medelklass-Svenssons, som faller för falska frestelser, sviker familjer, känner sig ångestfyllt instängda och dövar sig med bottenlös materialism."
Läs hela artikeln: http://www.axess.se/magasin/default.aspx?article=4401 2 3 4 5 6 7 8

politik, mona sahlin, moderaterna, val 2010, regeringen, skatter, vänsterpartiet, stockholm, alliansen, centerpartiet, miljöpartiet, fredrik reinfeldt, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna kristdemokraterna


0 kommentarer:

Skicka en kommentar