Borgerlig samverkan!

2009-10-17
SEMINARIEINBJUDAN: Borgerlig samverkan – från Högfors till valallians?

Bildandet av Allians för Sverige 2004 är en unik händelse i svensk politisk historia. Efter de borgerliga partiledarnas träff i Högfors växte ett starkt och trovärdigt regeringsalternativ till socialdemokraterna fram. Valsegern 2006 var en direkt följd av de borgerliga partiernas samarbetsförmåga och goda vilja.

Dagens opinionssiffror pekar på ett maktskifte nästa höst och fyraprocentsspärren håller säkerligen en och annan partiledare vaken om nätterna. Krävs det därför en borgerlig valallians – dvs att man kan rösta på alliansen som helhet – för att regeringen ska få förnyat förtroende?

Tisdagen den 3 november arrangerar Alliansens Vänner och Liberati ett kvällsseminarium med efterföljande mingel i Stockholm. Vi gör en tillbakablick på tidigare perioder av borgerlig samverkan (och splittring). Men framför allt diskuterar vi dagens allians och blickar framåt. Är det önskvärt att defyra partierna går till val med en gemensam valsedel? Är det genomförbart redan 2010? 2014? Vad skulle en valallians få för konsekvenser för borgerlig mångfald och idédebatt? Vilka är för- och nackdelarna med ett tvåpartisystem – likt det i USA?

Medverkande

  • Hans Bergström - docent i statsvetenskap och fd chefredaktör och utgivare på Dagens Nyheter
  • PJ Anders Linder - politisk chefredaktör på Svenska Dagbladet
  • Maria Rankka - VD Timbro med flera.
Moderator: Gunnar Fröroth, ordförande Ohlininstitutet

Tid
Tisdagen den 3 november klockan 17.15–20.30.
Vi öppnar porten för mat, dryck och mingel klockan 17.15. Seminariet startar 18.00. Efter seminariet fortsätter vi äta, dricka och mingla fram till 20.30.

Plats
Bygget Fest & Konferens, Norrlandsgatan 11, Stockholm

Anmälan
kontakt@alliansensvanner.se
senast torsdag 29 oktober, ”först till kvarn” gäller.

Seminariet är kostnadsfritt, men vi tar ut ett självkostnadspris för mat och dryck på 200 kronor per person.

Ladda hem inbjudan här!


politik, val 2010, regeringen, alliansen, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna, twingly, alliansregeringen, riksdagen, skatter

0 kommentarer:

Skicka en kommentar