Regeringen skjuter upp beslut

2009-10-24


Foto: Mary Jensen

Det är bra att regeringen nu skjuter upp förslag om massalgring av telefon- och internettrafik före nästa års riksdagsval. Det är en komplicerad fråga och inte så enkel som man kanske tyckte från början. Det i sin tur beror på en hel del okunskap enligt min mening och det är bra att det senaste årets protester tagit skruv på det här området. Det är dags att skruva tillbaka klockan och börja om hoppas jag att det tänks just nu.


Jag tror mig veta att det pågår en hel del funderingar kring lite av varje när det gäller internetfrågorna inom moderaterna. Inte minst så finns det en grupp som leds av riksdagsmannen Henrik von Sydow (jag är med i den gruppen liksom Karl Sigfrid) där det arbetas väldigt intensivt just nu kring olika frågor som gäller internet.

Det är synd att misstänkliggöra regeringen för att bara låtsas nu. Tror att det här ska ses positivt. Allt har inte en svart baktanke, vill i alla fall jag tro. Snarare borde detta ses som ytterligare möjlighet att förklara hur tekniken fungerar och hur det påverkar vår personliga integritet. Massövervakning är ingen hit. Så långt är vi nog överens. Hur alla variabler ska fungera ihop är en annan sak och det kräver sin eftertanke. Verkligen.

Uppdatering: Mårtensson önskar att Beatrice Ask säger helt nej, men tror inte att det kommer att ske. Man vet aldrig faktiskt. Gunnar Hökmark skriver på sin blogg om hur han med flera jobbar för att beslut ska ske i länderna. Han gillar inte dragen av överstatlighet som ibland skymtar fram. Läs på hans blogg.


INLÄGGET SKRIVET AV MARY JENSEN

________________________________________________

(SvD1) (SvD)
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
politik, alliansen, samhälle, de rödgröna, twingly

0 kommentarer:

Skicka en kommentar