Tokmoderaten: "Mona skäms - men skäms mer tack"

2009-10-17


Foto: Socialdemokraterna

Mona Sahlin visar framfötterna och skäms över hur den socialdemokratiska regering där hon var en av de mest tongivande statsråden hanterade frågan om de apatiska flyktingbarnen. Bra så, men det finns ju så mycket, mycket mer att skämmas över som Mona ännu inte gått ut i riksmedia och skämts för...

Mona har ju till exempel inte skämts över att att sosseriet genom åren vid rodret gömde de stackars människor som jagats ut i utanförskapet i statistiken genom att förtidspensionera människor med mycket kraft och förmåga kvar i behåll. Och inte skäms Mona över de köer som skapades i sjukvården genom att man benhårt stod fast vid monopol och byråkrati när de vårdbehövande började sitt ändlösa köande, eller kan hon ha nått insikt och kan skämmas lite till?

Och inte har vi fått se Mona gråta ut över att den svenska skolan under de senaste decennierna tappat enormt mycket mot vår omvärld, en omvärld som häpet tittade på när Sverige blev det kravlösa samhället. Försvaret då, har Mona skämts över det urusla tillstånd som vår försvarsförmåga hamnat i efter att enbart använts som budgetregulator under Persson-eran och med Sveriges sämsta försvarsminister genom tiderna, Leni Björklund, som bödel.

Har vi sedan sett Mona skämmas över att de pengar som Monas regering "lånade" av pensionärerna under i princip hela 90-talet? Nädå, ingenting av återbetalningen "krona för krona" fick vi se trots att sossarna åkte världen över och skröt över att man sanerat statsfinanserna - dock utan att yppa ett ord om att det var pensionärerna som fått stå för en stor del av notan. Skäms inte Mona när hon dessa dagar framstår som pensionärernas vite riddare med sin fagra löften, löften som är lika mycket värda som de löften Göran gav om "krona för krona"...?

Jag ryser över hyckleriet. Skäms lite till Mona, och visa att ditt nya parti är något mer än ett parti som vill släppa in kommunister i regeringen. Skäms lite till över att Ni under den senaste 20-30 åren förvandlad Sverige från en framgångssaga till en driftkucku genom att vägra förändring och genom att sakna andra visioner än att rabiat klammra sig kvar vid makten till vilket pris som helst.


INLÄGGET SKRIVET AV TOKMODERATEN

________________________________________________

SvD

Bookmark and Share

0 kommentarer:

Skicka en kommentar