André Assarsson: "Sossarna vet allt"

2009-10-05


Foto: André Assarsson

I dag presenteras något form av s.k. alternativ till familjepolitik på Aftonbladets debatt sida när ledande socialdemokrater med Thomas ”Papegojan” Östros i spetsen dundrar med sitt alternativa budskap mot regeringen. Det är inget nytt på östfronten från gamla socialdemokraterna men jag kunde inte låta bli att stanna upp och reflektera över vilken övertro på sig själva socialdemokrater har.

Från maktens korridorer i Stockholm har självupphöjt intellektuellt upplysta socialdemokrater bestämt att fem miljoner skattekronor per år ska avsättas för ”den nationella hjälplinjen med en ordentlig webbsida med chatfunktion”. På något sätt känns tekniska IT-lösningar på detaljnivå med chat-funktioner inte särskilt relevant för ledande beslutsfattade som gör anspråk på att regera landet med visioner om ett ledarskap för Sverige.

Å andra sidan är det svensk socialdemokrati i ett nötskal: socialdemokrater vet alltid i alla lägen vad som är bäst. Därför ska makten ligga där och inte hos dig eller personalen som administrerar hjälplinjen.


INLÄGGET SKRIVET AV ANDRÉ ASSARSSON.


1 2
politik, val 2010, regeringen, alliansen, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna, twingly, alliansregeringen, riksdagenBookmark and Share

1 kommentarer:

annaskriver sa...

Hej
André Assarson och alla andra läsare. Eftersom du bloggar om Nationella hjälplinjen har vi självfallet kommenterat detta.

http://annaskriver.wordpress.com/

Mvh
Anna Lundgren
Hjälplinjen

Skicka en kommentar