Rekordhögt förtroende för statsminister Reinfeldt!

2009-10-12Grafik: Olah Örtengren

Demoskop visar i sin undersökning fantastiska siffror för statsminister Fredrik Reinfeldt (m). Hälften (49%) av Sveriges befolkning har stort förtroende för honom! Bland de egna sympatisörerna så har 0% litet och 92% stort förtroende för vår statsminister! Tror ingen statsminister haft så stort och brett stöd tidigare?


Grafik: Olah Örtengren

För oppositionsledaren Mona Sahlin (s) ser det riktigt illa ut. Det är nästan omvända siffror. Nära hälften (48%) av Sveriges befolkning har litet förtroende för henne! Bland de egna sympatisörerna så tycker så mindre än hälften (49%) stort förtroende för Mona Sahlin.

Siffrorna visar också att Miljöpartiets sympatisörer har betydligt större förtroende för Fredrik Reinfeldt än för deras alliansmoder Mona Sahlin!

Detta har tidigare uppmärksammats av undertecknad i detta blogginlägg på bloggen Företagsam Grön Moderat: "Dags för sidbyte, Miljöpartiet?"

Undertecknad skickade även nyligen en fråga till Maria Wetterstrand i en chat som tyvärr förblev obesvarad:

"Om SD blir vågmästare i valet 2010 och KD åker ur skulle ni kunna tänka er ett samarbete med M + FP + C då? Det blir ju som att slå två flugor i en smäll för er del - ni "räddar alliansen" och slipper bilda regering med kommunisterna!"
Med tanke på var MP-väljarnas sympatier finns - så kanske är det klokt att byta sida redan nu så ni inte blir som 2002 igen, Maria eller är det Kamrat Mulle numera?


INLÄGGET SKRIVET AV OLAH ÖRTENGREN

__________________________________________________________
Expressen1 Expressen2 Expressen3 24 242 243 Aftonbladet1
politik, val 2010, regeringen, alliansen, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna, twingly, alliansregeringen, riksdagen, skatter, förtroende


Bookmark and Share

0 kommentarer:

Skicka en kommentar