Olah Örtengren: "Miljöpartiet är miljöbovar"

2009-10-01


Foto: sxc

Jag har precis skrivit och skickat in ett inlägg på Maria Wetterstrands (MP) blogg. Jag hoppas att hon svarar - och publicerar det!

"Hej Maria!

'Ingen kärnkraft kan accepteras', står det i Miljöpartiets partiprogram. Sedan svartmålar ni kärnkraften som en miljöbov utan några som helst hämningar.
Men visste du att ett hus som drar 20,000 kWh/år med el som kommer från vindkraft släpper ut 270 kg koldioxid per år - medan ett hus som tar samma mängd el från kärnkraft endast släpper ut 66,2 kg koldioxid? Siffror baserade på miljöpåverkan över elens hela livscykel (LCA)*.

Och om vi ska ersätta all kärnkraft - som MP vill - så skulle vi tvingas att bygga 52.800 vindkraftverk i Sverige för att kompensera förlusten av den el kärnkraften producerar! Med tanke på den dåliga leveransförmågan vindkraft har så måste vi troligtvis tvingas bygga ännu fler vindkraftverk.


Förstår du vilken miljökatastrof detta skulle bli? Och vem ska betala notan för att bygga 60,000 vindkraftverk?


Om du redan visste dessa siffror så undrar jag varför Miljöpartiet vill stänga ner alla kärnkraftverk och därmed dramatiskt öka utsläppet av koldioxid i naturen? Om du inte visste detta - hur mycket "miljöparti" är då Miljöpartiet?
Har ni inte lärt er någonting sedan ni stängde Barsebäck och tvingade Vattenfall elda igång EU:s femte smutsigaste brunkolskraftverk?

Miljöpartiet har hittills bara visat att ni är miljövänner på pappret men miljöbovar i handling."

Inlägget skrivet av Olah Örtengren (m).

*Källa: Vattenfall

politik, mona sahlin, moderaterna, val 2010, regeringen, skatter, vänsterpartiet, stockholm, alliansen, centerpartiet, miljöpartiet, fredrik reinfeldt, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna, kristdemokraterna, twingly


Bookmark and Share

0 kommentarer:

Skicka en kommentar