Få bidragstagare när sjukpenning upphör!

2009-10-02


Illustration: sxc

De nya reglerna för sjukpenning har enbart lett till en marginell ökning av antalet socialbidragstagare i Sverige!


Det är bara cirka 2 procent som ansöker om socialbidrag när sjukpenningen upphör och endast 1 procent beviljas försörjningsstöd - socialbidrag. Detta konstaterar Försäkringskassan i en rapport.

När regeringen införde nya regler i sjukförsäkringen spekulerade de rödgröna i att minst 20,000 människor skulle kastas ut på gatan och bli socialfall den 1 januari 2009. Men i verkligheten var det alltså knappt en procent av dessa som ansågs vara i behov av socialbidrag.

Det är astronomiska felberäkningsmarginaler som de rödgröna svänger sig med!

Hur fel räknar då de rödgröna i andra fall? Tanken är både svindlande och skrämmande! Hur ska de rödgröna få ihop en räkenskaperna när Mona Sahlin redan övertrasserat kontot med över 100 miljarder? Och då har de inte räknat in de andra två partiernas agendor, önskemål och vallöften. Hur djupt kommer de vilja gräva i skattebetalarnas plånböcker för finansiera sin politik?

Denna rapport kan också vara bra att ha i åtanke nu när de rödgröna återigen räknat ut att minst 70,000 människor kommer kastas ut på gatan och bli socialfall den 1 januari 2010 när Hur fel kommer de ha denna gång?

Inlägget skrivet av Olah Örtengren (m).

Källa: Åke Jungdalen, Skattebetalarna och Försäkringskassan

1 2 3 4 5 6 7 8 9
HD, HD2, Riktpunkt

politik, val 2010, regeringen, alliansen, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna, twingly, alliansregeringen, riksdagen, skatterBookmark and Share

2 kommentarer:

Anonym sa...

Rapporten visar att
91 - 67 % = 24 % blev av med sina anställningar

5 - 4 % = 1 procent blev av med sitt företag

Det vore bra om du kunde lägga ut länken till den rapport du hänvisar till
så kan vi ju få läsa och dra våra slutsatser själva.

"Undersökningen visar att 67% av dem vars sjukpenning avslutades i januari arbetar som anställda idag och 4% är egna företagare. Vidare är 11% arbetssökande eller är i arbetsmarknadspolitisk åtgärd, 2% är åter sjukskrivna med ersättning från Försäkringskassan och 3% är sjukskrivna utan ersättning från Försäkringskassan. Detta ska jämföras med situationen innan sjukskrivningen då 91% var anställda och 5% drev eget företag."

Det är fortfarande ljusår från de rödgrönas domedagsprofetior, anonym.

Det är fortfarande en felräkningsmarginal som inte är särskilt smickrande för vänsterns matematiker och statistiker. Om de räknar så mycket fel och överdriver när det gäller så här enkla saker - hur mycket överdriver de och räknar fel i vanliga fall och i sina budgetar?

Vi vet ju att de rödgröna hade problem att sköta Sveriges finanser trots världens högsta skatter, miljardstölder ur pensionsfonder, ökad statsskuld och en 12 år lång global högkonjunktur.

Det finns inte nog pengar i världen för att de rödgrönas politik ska kunna vara en framgångsrik politik för Sverige.

Skicka en kommentar