Självklart är det bra att skolor går med vinst!

2009-10-06


Foto: Screenshot

Debattartikel publicerad i bl.a. Mitt i Lidingö:

"Skolpengen ger alla möjlighet att nå de bästa och mest intressanta skolorna"
, säger Lance Izumi - amerikansk forskare som specialstuderat den svenska skolpengen. Alla får alltså möjlighet att gå i de bästa skolorna genom en öppnare valfrihet!

Samtidigt är det svårt att inte uppröras över av att en egoistisk person tagit ut 3,2 miljoner från dagisverksamheten rakt ner i egen ficka. Det är inte moraliskt försvarbart i mina ögon.

Men att som Christian Tengblad dra alla fri- och privatskolor/dagis över en och samma kam är bara orättvist. Det är att ta ett extremfall och försöka få det att se ut som att det vore allmän praxis. Det är inte heller moraliskt försvarbart i mina ögon.

Att Christian Tengblad sedan insinuerar att denna girighet är något som högerpartierna ser med blida ögon på - bakom "dimridåer av valfrihet" säger mer om Christians brist på argument än någonting annat.

Är det då moraliskt försvarbart att ett dagis, skola eller vårdbolag går med vinst? Ja, självklart! Det är bra att ett företag går med vinst. Det betyder att företaget mår bra och mår företaget bra så mår oftast personalen bra. Detta gör att de som nyttjar tjänsterna får bättre kvalité och valuta för pengarna!


INLÄGGET SKRIVET AV OLAH ÖRTENGREN (M)


1 2 3
, , , , , , , , , , , svd dn gp ex ab t
politik, val 2010, regeringen, alliansen, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna, twingly, alliansregeringen, riksdagen

Bookmark and Share

0 kommentarer:

Skicka en kommentar