Fler och fler synar de rödgrönas bluff om FRA!

2009-10-10


Foto: SXC

Vi har ju hört att de rödgröna lovat att "riva upp FRA-lagen och göra rätt" om de vinner valet 2010. Men det har nu visat sig vara ännu ett tomt vallöften - som de nu t.o.m. bryter innan valet! De rödgröna vill tvärtom utöka FRA:s signalspaning!

Så här skriver nu Stoppa FRA angående De rödgrönas motion om FRA-lagen:

'Riv upp, gör om, koppla in!' Så kan man sammanfatta ­oppositionens svar på FRA-lagen.....Men i sin gemensamma motion om att riva upp lagen svajar nu oppositionen betänkligt på målet. Man pratar där i stället om vikten av signalspaning i kabel, och att fler myndigheter borde få tillgång till den. Sahlin har gjort klart vad som gäller. Socialdemokraterna tänker koppla in kablarna så fort de fått utreda frågan."
Vänsterbloggen Jinge skriver så här:
"När man ifrågasätter effekten av en rödgrön regering så är givetvis socialdemokraterna den bästa måltavlan. Inte för att de är största parti, något som gör partiet till ett tydligt mål, mer för att man sedan en lång följd av år verkat på ett sätt som varit till nackdel för individens självklara rätt till personlig integritet. Den sista regeringsperioden så har en av ministrarna till och med fått Orwells 1984 att bli ett mindre begrepp än vad det har varit tidigare i och med att ”Bodströmsamhället” övertagit dess roll. Något som också har gett upphov till densammes bloggnamn, en metod för att med humorn som vapen förminska kritiken mot Bodström som person.

Jag har skrivit det förut, och jag antar att jag kommer att skriva det många gånger fram till valet, men Thomas Bodströms roll i en kommande regering måste vara kristallklar långt före september nästa år. Normalt är det omöjligt att diskutera vem som ska göra vad i en kommande regering innan valet är vunnet, men ska de rödgröna ha en chans så måste det trots det ske mycket snart, eller också måste han tillkännage att han inte står till förfogande i en kommande rödgrön regering."


Det som också är extra intressant är att just affischnamnet Thomas Bodström (ni vet han som ville rösta igenom en FRA-lag som var 40 gånger sämre än den vi har idag men stoppades av Göran Persson för att det var valår) direkt efter motionen blev känd fått order om han att inte längre ska få synas i partitoppen!

Är det någon som är förvånad över denna rödgröna bluff och toppstyrning? Inte de här bloggarna i alla fall:

Olah Örtengren: "Är verkligen grunden i FRA så dålig?"
Kent Persson: "Den rödgröna bluffen"
Sven Tolgfors: "Nya besked av Sahlin om FRA"


INLÄGGET SKRIVET AV OLAH ÖRTENGREN (M)


__________________________________________________________

SvD, AB, AB2, DN, SR, EX,

politik, val 2010, regeringen, alliansen, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna, twingly, alliansregeringen, riksdagen


Bookmark and Share

0 kommentarer:

Skicka en kommentar