Svenska folket: Ja till FRA!

2009-10-14
Aftonbladets undersökning tyder på ett trendbrott. En majoritet på 51,2% vill ha signalspaning!

Även den rödgröna oppositionens brist på kunskap i frågan finns nu svart på vitt i en SvD-undersökning. Att de i brist på kunskap vill gräva ner FRA-lagen i en parlamentarisk utredning är inget ansvarsfullt svar på FRA-problematiken.

Nej, de rödgröna visar bara att den gamla ohederliga "sopa-under-mattan-politiken" fortfarande är en obehaglig verklighet hos vänstern.INLÄGGET SKRIVET AV OLAH ÖRTENGREN


_______________________________________________________
Grafik: Olah Örtengren

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
politik, val 2010, regeringen, alliansen, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna, twingly, alliansregeringen, riksdagen, skatter, fra


Bookmark and Share

5 kommentarer:

E-mannen sa...

FRA är signalspaning i kabel. Något som har varit förbannat djävla förbjudet fram tills nu. (Och bör så fortsätta att vara). Signalspaning i luften är inget som svenska folket ser som speciellt konstigt.

Aftonbladets fråga ger inte svar på vad folk tycker om FRA. Blanda inte ihop det tack.

Klas sa...

Japp jag tycker också vi skall ha signalspaning - men ner med FRA !
Gör om gör rätt !
Sen tycker jag framförallt frågan har behandlats otroligt klantigt - mer öppenhet och lyhördhet från början hade varit mycket bättre !

Om vi nu skall ha en underättelsetjänst så är det väl bra att dom också kan avlyssna trafik i ledningsburen kommunikation - men självklart brode väl också vara att det skall krävas domstolsbeslut om avlyssningen skall användas juridiskt mot svenskar tex - även om det bara är trafik till och från utlandet (på internet finns inte dessa gränser !). Hade man lagt upp lagen så att det istället för grå/illegal avlyssning (jag är övertygad om att det förekommer !) nu skall komma mer upp till ytan så hade kanske reaktionen blivit lite annorlunda från början ?

/K

Signalspaningen i kabel har skett i hemlighet under mycket lång tid med de rödgrönas goda minne.

Att just de rödgröna nu gnäller på att detta förbjuds med FRA-lagen är hyckleri. Speciellt då inget riksdagsparti - inkl. de rödgröna - är emot signalspaning i kabel om man läser deras senaste FRA-motion.

De rödgröna är FÖR en utbredd signalspaning och att fler myndigheter ska få ta del av FRA-information.

+1 E-mannen

Klas: "jag tycker också vi skall ha signalspaning - men ner med FRA"

Hm, och hur skulle detta gå till? Har du läst lagen?

Skicka en kommentar