(S)ågade av sina egna!

2009-10-25


Foto: SXC

Kjell-Olof Feldt och Sven-Olof Lodin har skrivit en mycket vass debattartikel i Dagens DN debatt, där dom mer eller mindre totalsågar Socialdemokraternas förslag om att återinföra förmögenhetsskatten och fastighetsskatten.

Under mandatperioden har Allians för Sverige genomfört stora skattesänkningar för landets låg- och medelinkomsttagare via jobbskatteavdraget, men den stora tröskeln har varit att vinna den fördelningspolitiska debatten. Det är dags för Allianspartierna att vässa upp retoriken mot Socialdemokraternas politik, i synnerhet när det kommer till förslaget om att återinföra förmögenhetsskatten.

En återinförd förmögenhetsskatt är inget annat än en medveten handling att sabotera för Sverige, genom att skrämma bort människor med tjocka plånböcker. Om inte Allianspartierna lyckas förklara för en bred majoritet att förmögenhetsskatten var (och hotet om att återinföra skatten är) skadlig för Sverige, då blir det svårt för Allianspartierna att argumentera för fortsatta reformer inom skatteområdet.

INLÄGGET SKRIVET AV EDVIN ALAM

__________________________________________________

Läs även: Centerpartiet vill sänka den statliga inkomstskatten och reavinstskatten
Persson
, Pettersson och Ankersjö.
Twingly
, Intressant, Socialdemokraterna och Alliansen, politik, alliansen, samhälle, de rödgröna, twingly

0 kommentarer:

Skicka en kommentar