Olah Örtengren: "Journalistik i de rödgrönas koppel"

2009-10-17


Foto: SXC

Rödgröna journalister sluter nu upp bakom de rödgröna politikernas fördomsfulla och föråldrade "fattiga-och-rika-politik-och-retorik". Man ska tydligen i hederlig solidarisk anda fabricera ett polariserat samhälle enbart för att öka sina chanser att vinna valet 2010.
Det är en livegen journalistik som går i de rödgrönas koppel.

Denna enkla diaboliska plan är fullt begriplig eftersom detta tycks vara det enda som de rödgröna kan enas kring i deras tre spretiga skuggbudgetar. De rödgröna vill börja straffbeskatta människor som studerat länge och arbetar hårt och mycket.

Ja, för hur ska man annars tolka det faktum att om du tjänar 45.000 kronor eller mer i månaden så ska du återigen tvingas betala världens högsta skatter för att du ska få leva, bo och arbeta tillsammans med “vanligt folk” - i det rödgröna Sverige?

För det är nämligen så att det är där som Sahlin, Östros, Wetterstrand och Ohly bestämt sig för att dra en gräns mellan "vanligt folk" och "rika". De har bestämt sig för att bestraffa hårt arbetande barnläkare, skolrektorer och andra yrkesgrupper som utgör kärnan i vår välfärd.

Det är en politik som bestraffar bildning och flit samtidigt som den klyver Sverige i två delar!

Och tro inte för ögonblick att de rödgröna är några slags ädla rövare eller att Thomas Östros är Robin Hood. Allt de får ut av att stjäla från “de rika” är 800 miljoner per år. Då behöver man inte vara professor i matematik för att räkna ut att om man lovar bort 10.000 miljoner kronor i olika reformer och återställare så är 800 miljoner så nära ingenting man kan komma.

Man behöver inte heller vara särskilt fantasifull för att förutse att de rödgröna kommer börja låna pengar, öka statsskulden och höja skatterna för alla - precis som förr - för att klara av att finansiera sina rundhänta vallöften.

Man inser snabbt att allt de rödgröna gjort är att de köpt sig rätten att säga: "Vi tar från de rika och ger till de fattiga", på samma ytligt strategiska och affärsmässiga sätt som om de köpt sig en slogan av en PR-byrå.

Den borgerliga regeringen har som kontrast till den rödgröna sorteringspolitiken en sundare inställning till att folk tjänar pengar: "Vi bekämpar inte rikedom. Vi bekämpar fattigdom", säger man. Det är ödmjuka och inspirerande ord som kan ge alla hopp inför framtiden - både "vanligt folk", "fattiga" och "rika" - utan att man klyver Sverige mitt itu!


INLÄGGET SKRIVET AV OLAH ÖRTENGREN

________________________________________________________

1 2 3 4
politik, val 2010, regeringen, alliansen, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna, twingly, alliansregeringen, riksdagen, skatter

0 kommentarer:

Skicka en kommentar