Vad vill egentligen Sverigedemokraterna?

2009-10-19


Foto: Screenshot

Det är bra att Aftonbladet tar in en
debattartikel där Sverigedemokraternas ordförande Jimmy Åkesson får utveckla sin verbala spya mot muslimer. I artikeln uttrycker han allt förakt han kan hitta mot människor med annan kulturell bakgrund.

Nu kan vi kanske (för ett tag i alla fall) lämna de spelteoretiska diskussionerna huruvida Sverigedemokraterna kommer in i Riksdagen eller inte – och övergå till den mer intressanta diskussionen: vad vill egentligen Sverigedemokraterna. Jag har berört det resonemanget mer utförligt i posten ”Hur Sverigedemokraterna bekämpas”.

Professor Jan Hjärpe kallar i DN utspelet: ”ett värre naziutspel än Dansk Folkeparti”. Onekligen har han en poäng, artikeln har inte alls lika mycket politiskt innehåll som den har av ren smutskastning av muslimer. Kanske är artikeln till och med lagstridig.

Sverigedemokraterna lever inte på att komma med intelligenta analyser eller väl uttänkta politiska förslag. De jobbar mer utifrån budskapet ”gillar du inte muslimer – rösta på oss”. Att de aldrig (någonsin) skulle kunna få igenom sin politik (att kasta ut invandrare) är en annan sak. Försöket att nå väljare handlar inte i grunden om politik, utan att vädja till fördomar och bittert hat.

Sverigedemokraterna är rasister med fula trynen som de ofta försöker gömma. Men i dag ser vi hur fult trynet verkligen är.


INLÄGGET SKRIVET AV ANDREAS KROHN

_________________________________________________

Länkar: DN1, DN2, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, AB1, AB2, AB3, Expr
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
politik, alliansen, samhälle, de rödgröna, twingly


Bookmark and Share

0 kommentarer:

Skicka en kommentar