Har du råd med de rödgrönas skatter?

2009-10-07


Foto: Kent Persson

Skattehöjningschocken
vi förväntade oss ifrån de rödgröna överträffade till och med de vildaste gissningarna på förhand. Alla drabbas av de rödgrönas iver att få höja skatterna. Ingen kommer undan och hårdast drabbas de som har de minsta marginalerna.

För en familj där båda arbetar kommer man om vänstern får bestämma få betala 168 000 i höjd skatt. Exempelvis får ett vårdbiträde höjs skatt med 70000 och en lärare med 84000.

Men det räcker inte med detta. Man tar bort skattelättnader i form av jobbskatteavdrag för studenter och pensionärer. Är det dessa grupper som de rödgröna anser vara höginkomsttagare?

Samtidigt så gör man det 10 miljarder dyrare att anställda ungdomar. Är det någon som tror att ungdomsarbetslösheten sjunker när man gör det dyrare att anställa ungdomarna?

Man vill införa förmögenhetsskatten. På det sättet kommer återigen kapital lämna Sverige. Är det någon som tror att det skapar bättre förutsättningar för att få loss riskkapital till nya företagare i Sverige?

Det är en rejäl vänstersväng som de rödgröna bjuder på och ingen kommer undan. Alla drabbas av de höjda skatterna. Det står återigen tydligt att bidrag prioriteras före jobb. Ska Sverige kunna vara en välfärdsnation så måste arbetslinjen återupprättas. Det var genom arbete och inte genom bidrag som den svenska välfärden byggdes upp.

Så, var och en bör ju fundera igenom. Har man verkligen råd med alla dessa skattehöjningar? Det säkraste sättet att slippa dem är att se till att Alliansen får fortsätta styra landet.


INLÄGGET SKRIVET AV KENT PERSSON.


Andra blogginlägg: Snällman och Esbati och Allt om alliansen och Magnus Andersson

politik, val 2010, regeringen, alliansen, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna, twingly, alliansregeringen, riksdagen

Bookmark and Share

0 kommentarer:

Skicka en kommentar