Kandidat i Fokus: Maria Abrahamsson

2009-10-01


Foto: Screenshot

Min värld handlar för det mesta om juridik och politik, lag och ordning, rättegångar, jämlikhet och frihet. Men inte bara för kvinnor, utan också för vita medelålders män, nya svenskar och hbt-personer. Den enda godtagbara politiska ambitionen – om ni frågar mig – är just jämlikhet och frihet för alla. ALLA.

Sedan klappar mitt hjärta hårt för värnet av den personliga integriteten, men det betyder inte att allt kan klumpas ihop i ett fördömande av Övervakningssamhället. Man måste nämligen kunna skilja på stora och små integritetskränkningar. I detta ligger bland annat att mer kameraövervakning behöver inte vara fel om den leder till att polisen faktiskt klarar upp fler brott och att människor, inte minst kvinnor, känner sig tryggare när de åker tunnelbana eller buss.

Högt på min agenda står också en renare miljö med mindre CO2-utsläpp och en fullskalig övergång till elbilar. Herre Gud, går man på den hårt trafikerade Hornsgatan mest varje dag så gör man. Men för att få ihop klimatekvationen så krävs i logikens namn, vad än politikerna säger, en säker utbyggnad av kärnkraften.

Där har ni mina ruffa valfrågor på ett ungefär. Finslipning återstår.

Läs mer om Maria Abrahamsson på hennes webbsida!


politik, mona sahlin, moderaterna, val 2010, regeringen, skatter, vänsterpartiet, stockholm, alliansen, centerpartiet, miljöpartiet, fredrik reinfeldt, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna, kristdemokraterna, twingly, maria abrahamsson


Bookmark and Share

0 kommentarer:

Skicka en kommentar