KGB-chefens klarsynta slutsats om Guillou

2009-10-26


Foto: Wikimedia Commons

Om kontakten med KGB var närmast "rörande naiv" så varför har Jan Guillou under 30 år hållit det hemligt?

Och varför kliver den världsberömde avhopparen och tidigare KGB-chefen Oleg Gordievskij fram och drar den mycket klarsynta slutsatsen att:

"Om KGB hade kontakt med honom i fem år så har man ju ansett att han var värdefull."
"Journalister var alltid extra intressanta när det gällde att få information om politiska frågor. Det var Gergels specialitet. Jan Guillou styrdes direkt från KGB:s högkvarter i Moskva."
"Så brukar utpekade agenter försvara sig." Kommentar på när Jan Guillou hävdar att den information han gav KGB var "meningslös" och kallar sina hemliga möten med KGB:s Jevgenij Gergel för "icke-händelser".

Mer information om Jan Guillou finns och är på gång att släppas från Säpo och underrättelsetjänsten, enligt Gunnar Ekberg som blev en rikskänd agent i samband med IB-avslöjandet. Ekberg har länge menat att Jan Guillou samarbetade med KGB. Han har häcklats och hans trovärdighet blivit angripen av Jan Guillou. Ekberg har väntat 40 år på det som avslöjas i dag! Upprättelsekänslan måste vara enorm!

Så är det inte lika bra att lägga alla kort på bordet själv - innan någon annan gör det, Jan Guillou? Det skulle du normalt krävt av andra som är i den situation du själv är i nu.


INLÄGGET SKRIVET AV OLAH ÖRTENGREN

______________________________________________________

Media: AB AB AB AB AB AB Exp Exp Exp SvD SvD SvD DN DN DN DN DN SvD Exp Exp ExpExp Exp Exp N24 SvD SvD Exp ab1234 ex12345 dn1234 svd1
AB Tags: , , , , , , ,

Andra intressanta bloggar om:
politik
, alliansen, samhälle, de rödgröna, twingly

1 kommentarer:

Mangan sa...

Roligt för Ekberg att han äntligen får ge igen för gammal ost. Agentvärlden är full av gamla trätor, lögner och knäckta medspelare.

Nu väntar vi bara på att Gert Fylking ska intervjua Guillou.

Skicka en kommentar