Tre små grisar i säcken

2009-10-06


Foto: Screenshot

Det är stort sett omöjligt att summera den rödgröna oppositionens skuggbudgetar. De spretar åt alla håll och pengar tycks det finnas i överflöd - och komma från ingenstans.


Men något som de tre oppositionspartierna har gemensamt är att de fortfarande mörkar för oss arbetande skattebetalare för vad deras röda guld och gröna skogar i slutändan kommer att kosta oss. Man behöver inte vara särskilt paranoid för att misstänka att vallöften för 100 miljarder i en rödgrön värld kräver att världens högsta skatter återinförs i Sverige.

De som de rödgröna hittills gemensamt utpekat som finansiärer av deras fagra vallöften är "de rika":

  1. Man vill ta bort jobbavdraget för personer som tjänar över 1,4 miljoner kronor om året.
  2. De med villor som har ett taxeringsvärde på över fem miljoner kronor ska utöver dagens fastighetsavgift även betala en procent av värdet över fem miljoner kronor.

Hur mycket skatteintäkter detta ger vet jag inte - men det kan maximalt handla om 100-200 miljoner. Detta ska alltså finansiera vallöften på över 100 miljarder!? När man vänt upp och ner på "de rika" och stulit deras växelpengar så fattas det fortfarande 99800 miljoner för att få ihop till en balanserad budget! Var ska de pengarna komma ifrån, Östros?

Ska Östros, Sahlin, Eriksson, Wetterstrand och Ohly låna till sina skattesänkningar? Låna till bidragshöjningar? När ska de rödgröna klämma fram det vi alla redan vet? Att de rödgröna måste chockhöja skatterna för alla som arbetar för att kunna finansiera sin nygamla politik.

Beskedet låter nog vänta på sig. Under tiden får vi klämma och känna på deras säck. Frågan är vad Sveriges väljare tycker om att det nu ligger tre hungriga grisar i säcken - istället för en?

UPPDATERAT: Mona Sahlin har nu förklarat för oss att utöver dessa tre budgetar så kommer de lägga en fjärde gemensam budget i april 2010. Vilken som ska gälla vem vi inte. Fyra små grisar blev det till slut. Det börjar bli trångt i den där säcken, Mona!


INLÄGGET SKRIVET AV OLAH ÖRTENGREN (M)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 12 13 14
1 2 3 4
politik, val 2010, regeringen, alliansen, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna, twingly, alliansregeringen, riksdagen, skuggbudgetBookmark and Share

1 kommentarer:

Anonym sa...

ÖSTROS: "Vi tar från de rika och ger till de fattiga".

I verkligheten stjäl de brödet från arbetarens bord och lämnar bara smulor kvar!

Skicka en kommentar