När ska de rödgröna lära sig?

2009-10-27


Foto: SXC

Kjell-Olof Feldt - den före detta socialdemokratiske finansministern som valde att avgå då statsminister Carlsson (s) slog dövörat till när Kjell-Olof påpekade att S misskötte statsfinanserna så brutalt (att det senare ledde till en av de djupaste kriserna i Sverige) - har i dagarna sågat de rödgrönas nya skattepolitik vid fotknölarna.

Ett av de mest minnesvärda stroferna i hans debattartikel är:

"Det låter ju fördelningspolitiskt korrekt att bara beskatta lyxen. Men så kommer det inte att fungera."
Det han säger är att S försöker bluffa sig till makten genom att påstå att det är "de rika" som betalar deras interna SM i skattehöjning och för den "ökade kvalitén i välfärden" - när det i själva verket blir vi vanliga löntagare som får betala notan!

Det rödgröna gänget Yvonne Ruwaida (MP), Carin Jämtin (S) och Ann-Margrethe Livh (V) vill nu - hör och häpna - höja skatterna för att "säkra kvalitén i välfärden"!

Men kära vänsteranhängare - vi har ju redan provat på världens högsta skatter i Sverige och det gick ju inte så bra. Inte så bra alls. Minns någon någonting som fungerade bättre mellan 2002-2006 än det fungerar nu? Jag kan inte komma på en enda sak!

Och idag har vi inte längre världens högsta skatter och vi står mitt i en global ekonomisk depression! Kan det inte vara så att det blir ett bättre välsstånd i ett land då det är fler betalar en mindre summa i skatt istället för att färre och färre tvingas betala världens högsta skatter?

Jag hoppas att vi i dag är fler som minns än som glömt bort vad som hände när de rödgröna hade makten! För att fräscha upp minnet så kommer några punkter:

  • De rödgröna fördubblade ungdomsarbetslösheten mellan 2002-2006 - från 11,9% till 21,5%
  • De rödgröna skapade med sin passiva toppstyrning massarbetslöshet i Sverige
  • De rödgröna sjukskrev och förtidspensionerade 140 personer om dagen för att dölja massarbetslösheten
  • De rödgröna skapade med denna destruktiva politik ett gigantiskt utanförskap med över en miljon människor som förpassades till bidragsberoende, fattigdom och misär
  • De rödgröna fick trots den globala högkonjunkturen dåligt med pengar så de stal helt enkelt 250 miljarder ur AP-fonderna, ökade på statsskulden så att den låg på samma nivå 2006 som den var 1994
  • De rödgröna ökade klyftorna mellan 2002-2006 i Sverige enligt en LO-rapport - alltså tvärtom vad de själva påstår - trots miljarder i "socialistiska investeringar"

Och allt detta lät de rödgröna ske under en global superhögkonjunktur dvs. exporten och ekonomin blomstrade. Allt de gav oss var tydliga bevis på att välfärden tvärtom försämras av att ha världens högsta skatter!

Men nu vill de rödgröna ha tillbaka världens högsta skatter! Man tar sig för pannan! När ska de rödgröna lära sig att skattehöjningar inte ger de effekter som de eftersöker?

Och när ska den dagen komma då svenska folket lär sig att inte ens världens högsta skatter och global superhögkonjunktur räcker för de rödgröna att kunna skapa välstånd i Sverige? Det lär tydligen dröja verkar det som. Den senaste opinionsundersökningen visar att det är just denna destruktiva rödgröna skattehöjarpolitik som är den som svenska folket vill ha just nu! Det verkar alltså tragiskt nog som att fler och fler glömt bort den rödgröna katastrofen som satt vid makten 1994-2006!

Nu vill svenska folket att Mona Sahlin ska bli statsminister, att Thomas Östros ska bli Finansminister, Thomas Bodström ska bli Justitieminister, att Lars Ohly ska bli Skolminister, att Peter Eriksson ska bli Försvarsminister, att Maria Wetterstrand ska bli EU-minister, att Luciano Astudillo ska bli Arbetsmarknadsminister, att Nalin Pekgul ska bli Migrationsminister och att Ibrahim Baylan ska bli Vice Statsminister!

Kan inte någon nypa mig!? Snälla, väck mig ur denna onda mardröm!


INLÄGGET SKRIVET AV OLAH ÖRTENGREN1 2 3 4 5 6 7 8 9
1 2 3 4 5 6 7 8 9
AB123 EX1234 DN12 SvD12
1 2
1 2 3 4 5 6 7
1 2 3 4 5
politik, alliansen, samhälle, de rödgröna, twingly

7 kommentarer:

Anonym sa...

De som misskötte statsfinanserna så brutalt att det ledde till Sveriges absolut största ekonomiska kris var borgarna... föga förvånande iofs.
Vilka fick reda upp kaoset efteråt?... sossarna, i vanlig ordning. Så kommer det även bli nu när borgarpacket lekt färdigt och slaktat landet, både bokstavligt och bildligt.
När de sett till att de rika kunnat sko sig rejält och de sjuka, handikappade och fattiga är för alltid nertrampade på samhällets botten är de nöjda och lämnar över ett land i ruiner till de som måste bygga upp landet igen... Sveriges skattebetalare.
Utanförskap är ett intressant ord.
På ett vis har borgarna skapat samvaro.
Nu kan alla sjuka, handikappade och hjälpbehövande sitta tillsammans i socialkontorets väntrum, istället för som tidigare kunnat klara sig själva.

Du har fel, Anonym.

Varje borgerligt maktskifte har skett på väg ur en globala högkonjunktur och/eller på väg in i en global depression, oljekris eller bankkris - men först efter att socialdemokratiska regeringar misskött finanser och välfärd så till den milda grad att de till och med betongsossar inte vill veta av dem!

Det är alltså borgarna som städat upp varenda socialdemokratisk misslyckande sedan 1970-talet!

Idag så städar den borgerliga regeringen upp efter den förra rödgröna regeringen som totalförstörde Sverige samtidigt som de sjöng lovsånger om socialdemokratins fullkomlighet. Detta sker under en global ekonomisk depresion men ändå är arbetslösheten enbart på 8,3%. I juni 2005 i det rödgröna Sverige var arbetslösheten i Sverige 9,5% - i högkonjunktur och med den socialistiska mirakelkuren "Världens högsta skatter"!!!

1. Den fd. finansministern Kjell-Olof Feldt (s) tvingades att avgå 1990 då han försökte ändra på den katastrofala socialdemokratiska ekonomiska politiken som bl.a. statsminister Ingvar Carlsson (s) drev på! Kjell-Olof Feldt har också erkänt i sina memoarer att det var S politik på 80-talet som orsakade att den globala lågkonjunkturen på 90-talet drabbade Sverige extra hårt! S själva har också erkänt detta i ett tillägg till en budget i början på 2000-talet!

2. Krisen började 1990. Ett år innan Carl Bildt blev statsminister. Det blev Carl Bildt som tvingades städa upp all skit efter S.

3. Det fanns en bred politisk uppgörelse att inte göra kronan flytande. Det fanns även en bred folklig opinion mot detta.

4. Man har i efterhand sett att Göran Perssons "åtstramningar" när S "städade upp efter borgarna" var verkningslösa och förlängde bara arbetslösheten. De som räddade Sverige var valutaspekulanter!

5. Sjuka, handikappade och fattiga har fått det bättre idag. Det satsas en miljard på rehabilitering så att sjuka kan bli friska. S satsade fjuttiga 90 miljoner men ett antal miljarder på att ge sjuka 100 kronor mer i månaden i bidrag istället. Handikappade har alltid varit utestängda i det rödgröna samhället. Nu har fler och fler handikappade sett att det är den blå politiken som integrerar handikappade mer och mer i samhället! Idag finns 250,000 fattiga barn. 2006 fanns det över 300,000.

Så som du märker går i rätt riktning nu när borgarna ännu en gång tvingas städa upp efter socialdemokrater och kommunister!

Jag förstår också din desperation och din hitte-på-historik. Om Allians för Sverige vinner 2010 så kommer de rödgröna att sjunka ihop som en tom jutesäck och får mycket svårt att bli en maktfaktor i Sverige igen.

Anonym sa...

Du har fel, Allt om alliansen.

Borgarna har aldrig varit i stånd att städa upp efter någon annan regering, någonsin. De har bara förvärrat läget, varenda gång. Borgarna har ju inte ens klarat av att fungera en hel mandatperiod!

Jag tycker definitivt inte att allt som tidigare sosseregeringar gjort alltid varit bättre. Skolan t.ex. är ett stort misslyckande. Där hoppas jag verkligen nuvarande regering kommer att lyckas. Tyvärr är det svårt att vända det i en handvändning men jag hoppas och tror att det långsiktigt kommer bli en bättre skola i Sverige.

Att du förstår min desperation gör du ju inte för ett ögonblick. Då skulle du inte stå och heja på när sjuka, handikappade och hjälpbehövande i tusental försäkras ut och kommer få stå med mössan i hand på socialkontoren och be om kuponger för att få mat för dagen.
Denna så vackert kallade rehabilitering som nu skall igång är ju det totala fiaskot och rena skämtet!
En rehabiliteringsutredning, som alla tidigare sjuka nu måste genomgå, inom FK/AF idag innebär inget annat än några veckors undangömmande av patienten på ngt företag eller förening i väntan på att FK ska kunna göra det obligatoriska avslaget på ansökan om sjukersättning.
Det är ingen utredning! En seriös rehab-utredning sker i samråd med läkare, sjukgymnaster och kompetent folk beroende på patientens situation! Det sker INTE nu! Och jag var i kontakt med handläggare på FK för fem dagar sedan just angående detta. De rehab-utredningar som tidigare fanns, där utredningen skedde på seriösa rehab-centra, har denna förtäffliga regering avskaffat, det finns inte längre!
Orsaken är ju helt klar, denna regerings stora önskan är ju att få bort alla obekväma människor som sjuka och handikappade och hålla dem så djupt på samhällets botten det bara går, det blir ju faktiskt billigare i slutänden att de får leva på existensminimum än sjukpenning.
Sen är det oerhört fräckt att du kallar den ersättning sjuka och handikappade får för bidrag. De har betalat till en försäkring under alla år de arbetat som de nu behöver nyttja!
Men det verkar som att det för en borgare känns mer naturligt att en hjälpbehövande ska kallas för parasit än försäkringstagare.

Jag ska också rösta borgerligt, den dag jag blir så cynisk att jag tycker att...
klyftorna mellan fattig och rik ska öka, storleken på föräldrarnas bankkonto ska styra möjligheterna till barnens utbildning, storleken på eget bankkonto ska avgöra hur snabbt och hur bra sjukvård man ska få, sjuka, handikappade och hjälpbehövande ska gömmas undan, förnedras och tryckas ner så långt det är möjligt, "eliten" i samhället är de enda som ska överleva...
Att sortera ut eliten och höja den till skyarna till förmån för de svaga har en kille provat förut. Han hette Adolf Hitler... han lyckades inte han heller.

Du behöver inte vara orolig för de rödgröna, alliansen kommer inte vinna valet 2010.

"Då skulle du inte stå och heja på när sjuka, handikappade och hjälpbehövande i tusental försäkras ut och kommer få stå med mössan i hand på socialkontoren och be om kuponger för att få mat för dagen."

Det är lögn det du skriver! Enligt en rapport från Försäkringskassan är det endast 200 personer som har utförsäkrats från sjukersättning som har behövt socialbidrag. Det är en gigantisk skillnad på rödgröna spekulationer och fakta.


"De rehab-utredningar som tidigare fanns, där utredningen skedde på seriösa rehab-centra, har denna förtäffliga regering avskaffat, det finns inte längre!"

Vad är det för rehab-utredning? Det har aldrig funnits någon rehab i det rödgröna Sverige. Fjuttiga 90 miljoner kronor satsades på det du kallar "seriösa rehabcentra" samtidigt som 140 personer om dagen utförsäkrades från a-kassa till sjukskrivning och förtidspension. Det är facit på den rödgröna rörans skattemissbruk och obefintliga rehabilitering av sjuka!

"Orsaken är ju helt klar, denna regerings stora önskan är ju att få bort alla obekväma människor som sjuka och handikappade och hålla dem så djupt på samhällets botten det bara går, det blir ju faktiskt billigare i slutänden att de får leva på existensminimum än sjukpenning."

Med en sådan konspiratorisk inställning så förstår jag att du inte kan ta till dig någon som helst fakta. Att argumentera blir meningslöst. Du tror att den borgerliga regeringen är "ond" - så som SSU:are får lära sig på olika ABF-kurser.

Vi har facit. Vi har siffrorna. I stort sett allt blev sämre i Sverige mellan 2002-2006. Nu städar borgarna upp efter grisfesten - som Göran Persson kallade för "dukat bord"

(forts.)

"Sen är det oerhört fräckt att du kallar den ersättning sjuka och handikappade får för bidrag. De har betalat till en försäkring under alla år de arbetat som de nu behöver nyttja!"

Förlåt min felformulering - men du fattade vad jag menade, eller hur? Att de rödgröna hellre satsar miljarder på att ge sjuka hundra spänn mer i plånboken än att hjälpa dem bli friska. Detta har varit signifikativt för samtliga s-regeringar i deras utbyggande av "The Nanny State". Skapandet av den perfekta SIS-märkta medborgaren som aldrig tar eget ansvar från vagga till grav. Sjuka som blir sjuka får ingen rehab utan används istället som avlönad valboskap. Titta på var folk är sjuka och vad de röstar på så fattar du.

"Jag ska också rösta borgerligt, den dag jag blir så cynisk att jag tycker att...klyftorna mellan fattig och rik ska öka"

Om du är cynisk så ska du rösta på de rödgröna. De rödgrönas politik har alltid gjort att alla fått det sämre - fattiga och rika - bara inkomstklyftorna blir mindre. Men mellan 2002-2006 så har klyftorna aldrig vidgats så fort och så mycket, enligt en rapport från LO. Minns du vilka som hade makten då? Är inte detta cyniskt så vet inte jag?

http://foretagsammoderat.blogspot.com/2009/06/what-honorable-member-is-saying-is-that.html

Idag är det över 50,000 färre fattiga barn än 2006. Idag kallas man fattig då man inte kan köpa märkeskläder åt sina tonårsbarn! Är det den fattigdomen du pratar om? Idag är arbetslösheten 1,2% lägre än 2005 - i det rödgröna Sverige - i global högkonjunktur med världens högsta skatter. Hur förklarar du det!?

Idag får de arbetslösa får mer hjälp än någonsin att få ett nytt jobb!

"...storleken på föräldrarnas bankkonto ska styra möjligheterna till barnens utbildning"

Vems politik pratar du om nu? I Sverige får alla med hjälp av skolpengen välja skola helt fritt - friskola eller kommunal skola. Och det vill alla politiska partier ha kvar. Så här säger Lance Izumi - amerikansk forskare som specialstuderat den svenska skolpengen: "Skolpengen ger alla möjlighet att nå de bästa och mest intressanta skolorna".

"...storleken på eget bankkonto ska avgöra hur snabbt och hur bra sjukvård man ska få"

Om man har mycket pengar på banken så har man betalat mycket i skatt som stärkt vår gemensamma välfärd. Vad gör det då dig om de betalar ännu mer för att få en bättre privat sjukvård och ännu mer pengar går till vår gemensamma välfärd?

Dina åsikter visar att Jantelagen och socialism går hand i hand!

"...sjuka, handikappade och hjälpbehövande ska gömmas undan, förnedras och tryckas ner så långt det är möjligt"

Ehhh, skämtar du med mig? Det har sedan 2006 varit exakt tvärtom! Den borgerliga regeringen hjälper arbetslösa, sjuka, handikappad, de fattigaste pensionärerna, ger låginkomsttagare störst skattelättnader! Man har lyft fram de sjuka - hjälper dem bli friska! Hjälper dem tillbaka!

"...Att sortera ut eliten och höja den till skyarna till förmån för de svaga har en kille provat förut. Han hette Adolf Hitler... han lyckades inte han heller."

Jisses! Vilken "elit" pratar du om? De som tjänar över 19,000 kr i månaden?

Adolf Hitler - han var också socialist som du, en vänsterman som hatade den fria marknaden och det var väl just därför han - som alla socialistiska diktaturer före och efter honom - misslyckades?

"Du behöver inte vara orolig för de rödgröna, alliansen kommer inte vinna valet 2010."

När svenska folket står vid valurnan och ser framför sig Mona Sahlin som statsminister, Lars Ohly som utbildningsminister, Thomas Bodström som justitieminister, Peter Eriksson som Infrastrukturminister och Thomas Östros som finansminister så kommer de garanterat inte välja någon av dem!

Den rödgröna mardrömsregeringen:

http://alltomalliansen.blogspot.com/2009/10/grafik-en-rodgron-regering-2010.html

Anonym sa...

200 personer hittills, enligt FK. Innan kaoset ens börjat, och det tycker du är positivt?
Enligt FK själva kommer den största vågen utförsäkrade under 2010/2011. Enligt deras egna beräkningar kommer det då röra sig om tusentals sjuka och de kommer inte ha en chans att kunna hjälpa dem med rehabilitering. Vad har då dessa människor för val? Jo, också enligt FK själva, söka sig till kommunerna och söka försörjningsstöd.

Då ska jag förklara för dig. Tidigare fanns seriösa rehab-center bl.a. i Västerås och Eskilstuna (de jag känner till i min region) som hade specialister inom olika områden som på ett mycket kompetent sätt hjälpte människor tillbaka i arbetslivet. Det fungerade! Och jag kan försäkra dig att de fanns, jag har besökt dem!
De som gick att rehabilitera rehabiliterades tillbaka till arbetslivet och de som tyvärr inte kunde rehabiliteras tillbaka var tvungna att nyttja sin försäkring. Som "bonus" av denna utredning fick dessa personer stöd och råd för att också kunna leva ett bättre liv som "sjukpensionär" med mindre smärtor, möjligheter till ett mer socialt liv etc.
Det är SERIÖS rehabilitering. Som ren upplysning, rehabilitering handlar inte enbart om att skadade människor skall tillbaka i arbete, det handlar också om att människor som inte är arbetsföra pga sjukdom skall kunna leva ett såpass normalt och värdigt liv som möjligt.
Men humanitet verkar inte vara ett ord som finns i en alliansanhängares vokabulär.

Du påstår att den borgerliga regeringen ska satsa en miljard på rehabilitering. Det är totalt bortkastade pengar då deras sk rehabilitering är rena skämtet! Du kan svamla om hur många miljarder som helst, när tillvägångsättet bara är skit blir resultatet det också, mycket enkel logik.
Det kommer inte finnas någon form av läkare, terapeuter eller specialister med någon som helst kompetens inom rehabilitering under denna "rehabilitering" som nu satts i sjön, allt enligt handläggare på FK. Det ENDA som sker är att dessa sjuka människor skall tillbringa några veckor/månader på ngt företag eller förening för att sedan FK ska ha det som underlag vid en ny prövning. Vilket jävla trams!
Jag kan säga att jag hade stora förväntningar på denna regering bl.a i frågan om att rehabilitera människor tillbaka till arbetslivet och t o m argumenterat för att "det säkert skulle bli bättre än tidigare"... när man nu ser vad som blev av det kan man inte annat än konstatera att det hela bara är ett stort fiasko och inte ens ett försök till att göra ngt seriöst.
Detta fiasko, ett i raden, är något som folk kommer komma ihåg när de står vid valurnorna nästa gång. Personligen kommer jag aldrig göra om samma misstag igen och jag vet många med mig.

Men herre jösses, vilket solsystem lever du i?
"Den borgerliga regeringen har lyft fram de sjuka - hjälper dem att bli friska - hjälper dem tillbaka"
Du är inte ute så mycket i verkligheten va? Prova gå ut utanför kansliet och lägg bort MUF's lilla blå propagandabok för en stund och besök verklighetens Sverige, som f.ö. också sträcker sig bortom Stockholms tullar.

Ja ja, du kan komma med vilken skit som helst att jantelag och socialism går hand i hand och att jag skulle vara socialist också för den delen... sånt biter inte på mig.
Jag är vare sig sosse, miljöpartist, kommunist eller något åt det hållet. Jag bara konstaterar att denna alliansregering är den sämsta i modern tid.
Men om nu Hitler var socialist, hur förklarar du då att så ofantligt många borgare och "högre stående" stödde honom? (Men bara fram till 1945 av ngn anledning)
Är ni i själva verket smygsocialister eller var det bara i vissa frågor ni var överens med honom?

När svenska folket står vid valurnorna nästa gång och ser framför sig ytterligare en mandatperiod av vanstyre med Reinfeldt på tronen och de övriga knähundarna vackert i knät så kommer de garanterat välja bort dem!

"200 personer hittills, enligt FK."

Ja, 200. Så ser verkligheten ut. Men Mona Sahlin och hennes mobb räknade ut att 20,000 personer skulle tvingas till socialbidrag årsskiftet 2008/2009. Men det blev som sagt 200 personer. Vad är det för felmarginal? Vad säger det om hur de räknar ut allt annat?

Nu har Sahlin och även du dubblat den siffran och sprider ut illasinnade spekulationer och PM till fackombud att nu ska 50,000-60,000 personer utförsäkras och sparkas ut på gatan 2010/2011 istället. Vad blir felmarginalen denna gång?

Du och de rödgröna har noll trovärdighet i denna frågan.


"Då ska jag förklara för dig. Tidigare fanns seriösa rehab-center bl.a. i Västerås och Eskilstuna (de jag känner till i min region) som hade specialister inom olika områden som på ett mycket kompetent sätt hjälpte människor tillbaka i arbetslivet. Det fungerade!"

Eh, uppenbarligen inte när man räknat ut att 140 personer om dagen 50,000 personer om året - gömdes undan som sjukskrivna eller förtidspensionerade.

De 90 miljoner som s-regeringen satsade räcker inte för att hålla ett rehabcenter igång ett år ens en gång. Det är en oseriöst rehabpolitik och du är lika oseriös när du påstår att det var bättre förr!

Men de rödgröna hade såklart en baktanke med att inte rehabilitera de sjuka. Om man rehabiliterat folk så skulle folk se den rödgröna regeringens oförmåga att skapa jobb i global högkonjunktur och med världens högsta skatter - som de själva påstår är bästa medicinen för att bota arbetslösheten.

Man brottades ju redan med EU:s högsta ungdomsarbetslöhet - ungdomsarbetslösheten steg från 10,5% till 21,5% mellan 2000-2006. De rödgröna stod tafatta och passiva och bara såg på när allt skedde.

"Som ren upplysning, rehabilitering handlar inte enbart om att skadade människor skall tillbaka i arbete, det handlar också om att människor som inte är arbetsföra pga sjukdom skall kunna leva ett såpass normalt och värdigt liv som möjligt."

Du verkar inte se skogen för alla träd. Man utreder nu arbetsförmåga hos de sjuka och de som var friska när de sjukskrevs av den rödgröna regeringen. Man städar upp efter grisfesten.

Om man kan jobba ska man jobba så mycket man kan och får lön och ersättning och rehab. Är man för sjuk för att jobba ska man ha ersättning och vård. Det är det som nu arbetas fram. Det är det som händer nu.

Är det förändring du är rädd för eller att man ska lyckas hjälpa alla med arbetsförmåga tillbaka till ett lyckligt arbetsliv?

De rödgröna kommer inte heller att ändra detta system eftersom det initierades av regeringen Person men utfördes av regeringen Reinfeldt.

Så vem försöker du lura?

"Men humanitet verkar inte vara ett ord som finns i en alliansanhängares vokabulär."

Medmänsklighet och humanitet handlar om att hjälpa andra hjälpa sig själva - inte att staten ska puffa kudden och försörja de sjuka tills de dör för tidigt för att vårdköerna växer och vården är kass. Så såg det ut 2006.

Medmänsklighet är inte socialism. Socialism är inte medmänsklighet.

"Jag bara konstaterar att denna alliansregering är den sämsta i modern tid."

Då har du tyvärr inte förmåga att skilja på propaganda och verklighet. Läs på - från neutrala källor - innan du tror att du argumenterar.

"Men om nu Hitler var socialist, hur förklarar du då att så ofantligt många borgare och 'högre stående' stödde honom?"

Hitler var en galning - en vänsterextremist med vapen och makt. Det handlade inte om stöd utan om att bevara freden i Sverige.

Slå upp Rasbiologiska Institutet och Tage Erlander + koncentrationsläger på Google - så kanske ett och annat klarnar.

"När svenska folket står vid valurnorna nästa gång och ser framför sig ytterligare en mandatperiod av vanstyre med Reinfeldt på tronen och de övriga knähundarna vackert i knät så kommer de garanterat välja bort dem!"

Jag tror bara tanken på att se Mona Sahlin som statsminister är avskräckande nog för en majoritet av svenska folket att ge den borgerliga regeringen förnyat förtroende.

Skicka en kommentar