Kandidat i Fokus: Edvard Unsgaard

2009-10-30


Foto: Edvard Unsgaard

Statsministerns pressekreterare Edvard Unsgaard - tidigare politisk reporter på Ekot mellan 1999 och 2006 - ställer upp som kandidat i riksdagsvalet för moderaterna.


Edvard kandiderar till riksdagen för en bättre äldreomsorg och en bättre sjukvård för de äldre. Här är några punkter som Edvard Unsgaard vill driva:

  • ...äldre ska ha rätt att välja hur de vill ordna sin ålderdom i stort såväl som i smått. Äldres personliga behov och rätt att göra olika val, måste tillgodoses.

  • ...ingen som bor på ett äldreboende eller vistas på ett sjukhus ska behöva dö ensam. Nattvak ska sättas in när man ser att någon är på väg att dö

  • ...alla över 75 år ska vid behov ha rätt till regelbundna hembesök av ett äldreteam för att gå igenom risker för fallolyckor. Dessa besök ska noga dokumenteras och följas upp, gärna i samråd med anhöriga.

  • ...att det ska finnas en bättre tillgång till läkare och bättre samarbete mellan ansvariga huvudmän.

  • ...alla äldre ska ha EN kontaktperson som hjälper honom eller henne rätt i vård- och omsorgsdjungeln. Det krävs rätt till en dirigent eller lots som hjälper de äldre att hitta rätt i omsorgen och som hjälper anhöriga.

Mer information om Edvard Unsgaards kandidatur får du edvard.unsgaard@moderat.se

0 kommentarer:

Skicka en kommentar