De rödgröna låtsas att de inte förstår

2009-10-24


Foto: Kent Persson

Fulspel. Det är vad som just nu pågår, politiskt fulspel. Fredrik Reinfeldt och Alliansen som helhet ger igår, återigen, ett mycket tydligt besked om att man inte kommer att samarbeta med Sverigedemokraterna. Fredrik Reinfeldt säger till och med i en intervju i Dagens Eko att han avgår om han inte kan samla en majoritetsregering utan stöd av SD.

Alliansen öppnade igår möjligheten att bjuda in Miljöpartiet till samtal om det är så att blocköverskridande lösningar behövs. MP funderade inte ens. Man sa nej. Även om det finns andra krafter i MP som kan tänka sig samarbete med Alliansen. Men det stannade inte där. De rödgröna partiledarna påstår på sin gemensamma blogg återigen att Alliansen är otydlig. Det är rävspel. Ett fult sådant. För de rödgröna låtsas att de inte förstår beskedet från Alliansen. Minst sagt tramsigt.

Jag har skrivit om detta förr. Detta är politik när den är som sämst. De etablerade partierna kan bättre än så här. Alla måste nu ta sitt ansvar och avsluta den debatt en gång för alla. Beskeden är tydliga. Acceptera det och gå vidare. Ge inte SD mer gratis utrymme nu.

Valet 2010 måste handla om de två regeringsalternativen som finns i svensk politik. Debatten ska handla om de olika politiska lösningar de två alternativen driver. Låt sakpolitiken stå i centrum och låt den få avgöra valet. Får vi en valrörelse om sakpolitik så hamnar SD offside, de har inget att tillföra i den dagliga politiska sakdebatten. De får utrymme på grund av att sprida sina egna lögner och på grund av det politiska fulspel som pågår i syfte att svärta ner varandra om vilka ställningstaganden som partier kommer att göra om SD kommer in.

Beskeden är klara. Låt oss nu gå vidare. Väljarna förtjänar en renhårig politisk debatt i sak och inte få ta del av ett fult rävspel. Skärpning!

INLÄGGET SKRIVET AV KENT PERSSON

___________________________________________________________________

politik, alliansen, samhälle, de rödgröna, twingly

2 kommentarer:

Thomas sa...

Var har MP sagt nej till framtida möjligt samarbete? Det enda jag har hört är att de inte vill ta ställning till det just nu, precis som FP mig veterligen inte heller vill ta ställning i dagsläget till att hoppa över till de RödGröna om de skulle bli störst efter valet. Det är väl inte så konstigt att man inte vill flörta för mycket med andra sidan i det här skedet?

SvD: "I ett tal gick språkröret Maria Wetterstrand till angrepp mot statsminister Fredrik Reinfeldt. Hon hävdar att han tänker göra sig beroende av Sverigedemokraterna........Det är helt uteslutet att vi skulle agera stödparti åt Moderaterna, som dessutom skulle sitta på nåder från Sverigedemokraterna, sade Maria Wetterstrand i sitt tal."

Språkrören säger alltså nej - av personliga skäl. Deras medlemmarna säger ja. Hur länge kan en partiledning som utesluter politiska samarbeten pga personliga skäl sitta kvar?

Skicka en kommentar