Reinfeldt är tydlig med sin åsikt

2009-10-20


Foto: Kent Persson

Lika oförenlig som eld och vatten är Sverigedemokraternas värderingar och politik med våra värderingar och politik. Med dagens debattartikel i Aftonbladet visar SD idag sitt rätta ansikte. SD är inte bara ett invandrarfientligt parti, de är ett rent rasistiskt parti.

Jag är övertygad om att denna artikel förflyttar många väljare från SD. För bakom den sminkade yta SD försökt måla upp döljer sig ett fult ansikte, rasismens och extremismens ansikte. Få väljare kommer att vilja förknippas med det.

Det som bekymrar mig är dock att ett parti med just dessa fientliga åsikter har ett stöd i opinionen. Det skrämmer mig att det finns människor som inte lärt sig av historien. Historien som visar att just sådana här åsikter leder till hemskheter. Det är ingen överdrift att jämföra dagens debattartikel med den politik och propaganda nazisterna drev. Resultatet vet vi. Det vill vi inte uppleva igen.

Jag vill att Sverige ska vara ett mångfaldens land. Ett land där alla människors lika värde respekterar. Jag hoppas verkligen att folk nu öppnar ögon för vilkets slags parti SD är. De är ett parti som inte för något gott med sig. De är ett parti som spelar på människors rädsla och de är ett parti som hetsar människor mot varandra.

Fredrik Reinfeldt har idag, återigen, varit tydlig med hans åsikt om SD. Det är bra. Jag hoppas att debatten om moderaternas och alliansens åsikt om SD nu är avslutad. Reinfeldt uttalar att han inte kan tänka sig att leda en regering som regerar med stöd av SD.

Det är med sorg i hjärtat jag ser att ett parti med rasistiska åsikter nu försöker ta sig in i riksdagen. Jag har dock en stark tilltro till människans förmåga att vara klok och att lära sig av historien. Sverige har nämligen inget, absolut inget, att vinna på att SD tar sig in i riksdagen. Jag tror inte att de gör det. Jag tror och hoppas att det goda vinner.


INLÄGGET SKRIVET AV KENT PERSSON

________________________________________________________

Bloggar: Mymlan och Mark Klamberg och Krohniskt och Peter Andersson och tonårsmorsa och blondinbella och MinaModerataKarameller

politik, alliansen, samhälle, de rödgröna, twingly

Bookmark and Share

0 kommentarer:

Skicka en kommentar