S straffbeskattar arbetare!

2009-10-03


Foto: sxc

Kanske är det så att om man redan har över 100 miljarder i ofinansierade vallöften så är 14 miljarder extra bara flugskit?

Men jag är ganska säker på att Sveriges skattebetalare och arbetare inte tycker som Östros och Sahlin - att den arbetande delen av befolkningen ska straffbeskattas för att det ska löna sig att vara arbetslös eller förtidspensionera sig.

Att Socialdemokraterna straffbeskattar arbetare för att göra det mer lönande att vara utan arbete är ljusår från den politik som deras rörelse växte fram ur. De är deras raka motsats - en motpol till sitt ursprung. Man kan säga att S numera är i opposition till den politik de själva växte fram ur! Det känns i alla fall som att det var väldigt länge sedan som Det Socialdemokratiska Arbetarpartiet var ett arbetarparti.

Kent Persson har analyserat socialdemokraternas upp och nervända jobbpolitik:

"Arbetslösheten måste pressas tillbaka. Är då höjd A-kassa en valvinnare? Det återstår att se. Jag är tveksam. Upprättandet av arbetslinjen är det många som stödjer. Det finns en uppfattning hos många att det ska löna sig att arbeta. Jag tror att jobbfrågan kommer att avgöra valet. Men jag tror att det kommer att handla om vem man tror har bäst förutsättningar att skapa nya jobb i Sverige och inte vem som ger högst A-kassa. "Inlägget skrivet av Olah Örtengren (m).

1 2 3 4

politik, val 2010, regeringen, alliansen, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna, twingly, alliansregeringen, riksdagen


Bookmark and Share

0 kommentarer:

Skicka en kommentar