Den ohederlige Lars Ohly och EU

2009-10-03Många vänsterpartister är ärligare än socialdemokrater - det är en uppfattning som jag har fått genom åren. De slingrar sig i alla fall inte lika mycket! Men det finns något djupt ohederligt och oärligt med vänsterpartiets partiledare - Lars Ohly.

Kanske är det för att vi alla vet att Lars Ohly är kommunist innerst inne och att alla vet att han har bara slutat säga att han är det offentligt? Kanske är det för att - när han tror att ingen ser - pekar finger åt debattörer som avväpnat honom på argument? Kanske är det för att han av alla personer kallar en av Sveriges mest hederliga politiker - Jan Björklund - för ohederlig!?

Det kan också vara att han säger en sak men gör en helt annan - precis som hans statsministerkandidat, nyvunna vän och förebild Mona Sahlin.

"När kommer ni ändra er i EU-frågan?", frågar Katrine Kielos 02:12 in i klippet här ovan.

"Jag tror aldrig det kommer att ske. Allt har visat att vi haft rätt i vår kritik i huvudsak. Och den politik som håller på att bildas med Lissabonfördraget är en i allt större utsträckning en centralisering - alltså en icke-demokrati.", svarar Lars Ohly självsäkert.

Man kan tycka att en sådan tydlig och jordad åsikt och ståndpunkt om EU skulle hålla något längre än 4 månader! Men icke! Den 26 september - sex dagar innan omröstningen av Lissabonfördraget på Irland - så säger Lars Ohly så här:

"Med utträdeskravet blir det lättare att ställa oss åt sidan. Varför ha kvar, åtminstone som krav, en linje som vi ändå inte i praktiken företräder"

Lars Ohly har då - utan att prata med vare sig partiledning eller medlemmar - deklarerat att Vänsterpartiet numera är positiva till EU och att de aldrig "i praktiken" varit emot EU.

Varför inväntade Lars Ohly inte på valresultatet från Irland? Varför var det så bråttom att byta åsikt? Varför pratade han inte med medlemmar eller partiledningen? Vad är det som har fått Lars Ohly att välja att vara positivt inställd till något som han fram till nyligen såg på som en gigantisk anti-demokrati?

I oktober förra året slopade Miljöpartiet kravet på EU-utträde efter en medlemsomröstning. Då beklagade Ohly MP:s beslut:

"Det är sorgligt och märkligt - med tanke på den utveckling EU är inne i".

Så hur han ska slingra sig ur detta blir intressant att se - men han har kanske gått och har blivit lite socialdemokratisk på gamla dar? Sorgligt och märkligt är det i alla fall. Sorgligt och märkligt.


Inlägget skrivet av Olah Örtengren (m).

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

politik, val 2010, regeringen, alliansen, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna, twingly, alliansregeringen, riksdagen, lars ohly


Bookmark and Share

0 kommentarer:

Skicka en kommentar