Upp till bevis, Miljöpartiet!

2009-10-30


Foto: Andreas Wanitzky

Reinfeldt har idag lyckats ena EU:s alla ledare kring en finansieringsplan för klimatåtgärder i den fattiga delen av världen!


Enligt uppgörelsen ställer sig EU bakom att klimatåtgärder i den fattiga delen av världen kan kosta 100 miljarder euro per år från år 2020. Det offentliga stödet från den rikare delen av världen att uppgå till 22-50 miljarder årligen. EU-ledarna är också överens om att fattiga länder behöver 5-7 miljarder euro årligen i "snabbstartspengar" under åren 2010-2013.

Detta är så stort att till och med vänsterpressen inte kan låta bli att hylla Reinfeldts insats. Så här skriver Aftonbladets Lena Mellin:

"Det har varit väldigt knivigt. Det är en fjäder i hatten för Fredrik Reinfeldt att han har lyckats ena ledarna kring det här"
Vad sägs om det, Maria Wetterstrand? Reinfeldt är nu den statsminister i Sverige som kämpat mest och bäst för miljön någonsin! Och moderat är han också!

Nu är det upp till bevis, Maria! Vill Miljöpartiet vara med och rädda världen eller bygga ett protektionistiskt "grönt folkhem" tillsammans Mona Sahlin?

INLÄGGET SKRIVET AV OLAH ÖRTENGREN

Läs även:
Miljöpartiet är miljöbusar
Miljöpartiet har blivit ett skattehöjarparti
Är Miljöpartiet ett borgerligt parti?
De rödgröna låtsas att de inte förstår
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet, Olah!

Tack!

Skicka en kommentar