Nygammal (s)kuggbudget

2009-10-05Socialdemokraterna presenterade i dag en liten medioker skuggbudget som bl.a. Östros och Jämtin knopat ihop. Det bidde inte så mycket men tillräckligt för att man ska se varthän det barkar.


  • "En miljard till skolan" - S tror fortfarande att eleverna lär sig mer om klasserna blir mindre fast man behåller dåligt utbildade lärare! S lyssnar inte på Skolinspektionens analyser. Och det är väl förståeligt. Skolinspektionen säger att lärare som har utexaminierades under de rödgrönas tid vid makten är för dåligt utbildade och det är det som är orsak till dåliga resultat - inte minskade resurser. Finasiering?

  • "Underlätta livspusslet för barnfamiljer" - genom att kunna vara föräldraledig och "bonda" med sin tonåring. Visst, låter som en god idé. Att det inte kommer kostar något extra var också en spännande överraskning i en s-budget.

  • "Bättre ekonomi för barn till ensamstående och studenter" - 125 kr mer i månaden i underhållsbidrag. Man kan undra om det ett skämt? Men nej. Att S dessutom tycker att det är cyniskt när fattigpensionärer får 2000 extra om året säger allt om var socialdemokratin står idag. Finasiering?

  • "Stärk skyddsnätet för barn och unga" - behjärtansvärt kan tyckas - men det är bara ännu ett förslag som kan slängas på högen av ofinansierade vallöften. hela budgeten kan faktiskt förpassas till samma sophög.

    För varje dag som går som S inte berättar hur mycket de måste höja skatterna för vanligt folk med - desto lägre blir deras trovärdighet.

INLÄGGET SKRIVET AV OLAH ÖRTENGREN (M)


Fotnot: Läsvärt ang. lärare utbildade i sosse-sverige: "Vi skulle bli DDR:s nyttiga idioter"


1 2
politik, val 2010, regeringen, alliansen, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna, twingly, alliansregeringen, riksdagen


Bookmark and Share

0 kommentarer:

Skicka en kommentar