Ännu en gång blir något självklart - självklart.

2009-10-05


Grafik: Olah Örtengren

I ett nytt förslag från regeringen vi man att föräldrar ska betala för de skador som uppstår när deras barn begår brott.

Ekonomiskt ansvar är nog det enda som kan få föräldrar med barn som står med ena foten i ungdomsvården - att börja ta ansvar för sina barn!

"Du kan inte som mamma säga 'jag hade ingen aning', utan man förutsätter att föräldrar har lite mer koll på sina barn för man blir då ansvarig om de skulle begå ett brott, säger Beatrice Ask till Ekot."
Man får också massivt stöd för förslaget. Och visst känns det som att det sunda förnuftet återvänder till verkligheten mer och mer - dag för dag - med en borgerlig regering?

Ännu en gång blir något självklart - äntligen självklart - även i Sverige.


INLÄGGET SKRIVET AV OLAH ÖRTENGREN (M)


Andra bloggar: Kent Persson, Bloggen som inte finns
1 2 3 4 5 6 7 8 9


politik, val 2010, regeringen, alliansen, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna, twingly, alliansregeringen, riksdagenBookmark and Share

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hur korkade kan folk bli!
Kan vara det dummaste jag någonsin läst. Menar ni på allvar att man ska följa efter sin sextonåring och kolla varje steg han/hon tar. Även en skötsam ungdom kan få för sig dumheter. Hur ska man kunna förutspå detta. Snack om att fiska billiga röster med ogenomtänkta förslag.

Att föräldrarna tar ekonomiskt ansvar för sitt barns handlingar är helt normalt och inte alls så dumt. Det tycker åtminstone 8 av 10 personer.

Om man är en ansvarstagande förälder så har man koll på att ens barn är på väg in i en gråzon.

Om man inte är det så blir man snart varse detta då det stinger till i plånboken för varje gång de inte tar sitt föräldraansvar!

Gianni sa...

till "anonym" kanske se till att ens 13-14 åring INTE springer ute kl 23.30 en tisdagskväll...
eller ingår inte detta i föräldransvaret i landet falukorv där ma har mera rättigheter än skyldigheter??

Anonym sa...

Ja, anonym !
Man SKA kolla sin tonåring hela tiden. Det är ens jobb/ansvar som förälder..!
Ta reda på vem han/hon umgås med, vart de ska, när och hur de kommer hem, osv..
Var frågvis och besvärlig, för ungdomar uppskattar din omtanke.

Har man inte lyckats pränta in vad som är rätt och fel i huvudet och kroppen på sin unge LÅNGT innan tonåren så lär man få det rätt hektiskt sen...och framför allt DYRT !!

Det absolut bästa förslag som de borgerliga har kommit med !

Jerker sa...

Det låter faktiskt inte så dumt. Att hålla med en moderat bär mig emot, men detta är rätt. Om man säger så här, antingen är barnen själva ansvariga för sina påhitt eller så är föräldrarna det.

Vem kräver du pengar av om grannpojken har pangat din fönsterruta? Jo, grannen.

Skicka en kommentar