Mer resurser ger inte bättre resultat, Carin Jämtin!

2009-10-03


Foto: sxc

"Ansvaret för dagens skolproblem faller tungt på den sittande majoriteten", skriver det socialdemokratiska oppositionsborgarrådet Carin Jämtin i SvD.

Hon lovar sedan en storsatsning på bättre skolresultat genom att öka resurserna till skolan. Hon vill alltså skjuta till mer av våra skattepengar för att öka barnens kunskaper. Känner ni igen den skolpolitiken? Det är inte så konstigt i sådana fall. Så här skriver Expressen ang. det socialdemokratiska utspelet:

"Det är trettio år sedan - trettio år under vilka socialdemokratin, likt en rik men ointresserad förälder, har strött pengar i stället för tidsödande omtanke och omsorg över skolväsendet."
Socialdemokraterna tror som vanligt att det är "resurser" som fattas i skolan så fort resultaten försämras. Att Carin Jämtin inte ens tagit sig tid att lyssna på vad Skolinspektionen har att säga ang. de försämrade resultaten är dumstrut på:
"Få lärare har tillräcklig kunskap om målen i kursplanen"
"Elever får endast undervisning i begränsade delar av ämnet"
Det är alltså lärarna som saknar kompetens och kunskap som gör att eleverna inte lär sig tillräckligt mycket och nu får försämrat resultat! Hur man förändrar detta genom att anställa fler dåligt utbildade lärare är en matematik som varken jag eller Expressen får ihop.

Så här fortsätter Expressens ledare:
"Jan Björklund räddade vårt skolskepp i elfte timmen, men det kommer att kräva lång tid och stor kraft att vända skutan. Tro inget annat.

Och om alliansen får förnyat förtroende vill det till att skollagsfader Björklund förbliver i sitt mentala utanförskap och fortsätter att se bristerna i skolan med full skärpa även när den har blivit hans baby. Att skapa en bra skola för alla är oändligt svårt.

Men Socialdemokraterna övergav skolans verklighet när den slutade att överensstämma med arbetarrörelsens ideologiska karta. Något liknande får inte ske igen."
Kan bara helhjärtat hålla med Expressen i detta fall!Inlägget skrivet av Olah Örtengren (m).

politik, val 2010, regeringen, alliansen, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna, twingly, alliansregeringen, riksdagenBookmark and Share

0 kommentarer:

Skicka en kommentar